Fotografování modelek je vždy o trpělivosti. Ale také o stresu, když je potřeba několikeré převlékání. Focení, které se uskutečnilo v sále zámku Červený Hrádek u Jirkova a které představilo kolekci svatebních šatů pro rok 2018, však bylo o něčem úplně jiném. Modelky si při něm odpočinuly.

„Beru to jako takové modelkovské volno. Hodně jsem si to užívala, protože vše probíhalo jako příjemný čas strávený s přáteli,“ svěřila se Deníku Veronika Kašáková, která absolvovala fotografování s modelkami Lucií Šlégr, Hanou Tyl a exotickou Monicou Sofií.

Jednání mosteckého zastupitelstva
Dovolená kvůli zastupitelstvu? Most uvažuje o dopoledním hlasování

„Měly jsme si toho hodně co říct. Všechno to, co nestíháme jindy,“ smála se Veronika a dodala, že například s organizátorkou focení a majitelkou mosteckého a chomutovského Svatebního salonu Delta Petrou Vyoralovou se znají hodně dlouho, ale v poslední době se potkávají spíše pracovně na přehlídkách než soukromě.

„V podstatě jsme veškeré dění pojali jako uvolněný kamarádský den. Všichni jsme se na to moc těšili, takže jsme si potom už jen tak trochu hráli,“ potvrdila Petra Vyoralová.

Světové značky

Středem pozornosti byly nejen modelky, ale také předváděné šaty světových návrhářských značek, jako jsou Justin Alexander, Tarik Ediz nebo Lilian West. Kromě Svatebního salonu Delta se fotilo také pro Svatební studio Dany Svozílkové.

„Mám raději jednoduché hladké šaty, méně zdobené a elegantní. Možná někdy trochu více sexy, ale opravdu jemné a něžné. U mě osobně platí čím méně, tím lépe,“ popsala svůj vkus Veronika Kašáková.

Mezi budovou mostecké radnice a hotelem vzniká veřejné venkovní ledové kluziště, na sousedním 1. náměstí instalují Vánoční trh a zdobí 40 let starou vánoční jedli, dar od občana.
FOTO: V Mostě už staví kluziště, chtějí ho otevřít v neděli

Příprava probíhala už od půl osmé ráno. Vše, tedy nalíčení, účesy i modelky samotné, ale bylo dokonale připraveno až před polednem. Teprve pak se mohlo fotit. „Povedlo se nám dát dohromady absolutně top tým,“ podotkla Petra Vyoralová.

O dokonalou vizáž se postarala Štěpánka Podroužková, ředitelka soutěže Fotomakeup, které vydatně sekundovala Jana Morgensternová. Vše zdokumentovala fashion fotografka Petra Odrazilová, která dorazila z Moravy, backstage fotografem akce byl pak Miroslav Morgenstern. „Příprava na fotografování svatebních šatů je trochu složitější než normální focení modelek,“ poznamenala Petra Odrazilová a dodala, že některé pozice, které chce zachytit, si plánuje, ale většinou tomu tak není.

„Kolikrát je lepší neplánovat a zareagovat na situaci, protože nápad přijde sám a potom vytvořím něco, co jsem ani nečekala,“ doplnila fotografka, která kromě modelek fotí také rodiny nebo svatby.

Generálka na leden

Fotografování kolekce svatebních šatů pro sezonu 2018 bylo malou generálkou na lednovou akci Svatba nanečisto, která se uskuteční v mosteckém areálu Benedikt 7. ledna a kromě předvádění aktuálních modelů šatů zde proběhnou semináře o přípravě na svatební obřad a vizážistická show.

„Bylo to vlastně první promo focení pro Svatbu nanečisto. Za generálku se to dá považovat i proto, že přesně ty modely, které byly na Červeném Hrádku, budou k vidění i v lednu v Mostě,“ uzavřela majitelka salonu Delta Petra Vyoralová.

Ilustrační snímek.
Česko zazpívá koledy s Deníkem poprvé na náměstí v Mostě