Vánoční trhy v Mostě
Kdy: Od pátku 25. listopadu v 10.00 hodin
Kde: 1. náměstí v Mostě
Od pátku se rozběhly Vánoční trhy na 1. náměstí v Mostě. Stánky mají otevřeno až do 3. ledna, vždy od 10.00 do 18.00 hodin.

Betlémské světlo v Mostě
Kdy: Pátek 23. a sobota 24. prosince. V pátek od 16.00 do 18.00, v sobotu od 13.00 do 15.00 hodin
Kde: 1. náměstí v Mostě
Na Štědrý den, 24. prosince, si můžete přijít pro Betlémské světlo na 1. náměstí v Mostě, a to od 13.00 do 15.00 hodin. Už v pátek 23. prosince pak můžete s lucernou dorazit od 16.00 do 18.00 hodin. V průběhu týdne ale mostečtí skauti dovezou světlo do mnoha dalších obcí na Mostecku, Chomutovsku a Litvínovsku a také do Saska. Jejich trasy míří v pátek 23. prosince do Kovářské (12.00 hodin), Vejprt (13.00 hodin), Blažimi a Bečova (15.00), Horního Jiřetína (16.30) a Hory Svaté Kateřiny (19.00 hodin), Brandova (19.45) a poté Seiffenu.

Betlémské světlo v Litvínově
Kdy: Pátek 23. prosince od 16.00 do 18.00 hodin
Kde: Náměstí Míru v Litvínově
Betlémské světlo bude k dispozici na náměstí Míru v pátek 23. prosince od 16.00 do 18.00 hodin. Předávání zpestří hudební vystoupení souboru Žalm 151.

Muzikál Duch
Kdy: Pátek 23. prosince od 19.30 hodin
Kde: Městské divadlo v Mostě
Poslední premiéra letošního roku. Den před Štědrým dnem, tedy v pátek 23. prosince, má premiéru poslední inscenace letošního roku v Městském divadle v Mostě. Od 19.30 hodin činohra uvede americký muzikál o lásce až za hrob s názvem Duch.

Štědrodenní běh v Mostě
Kdy: Sobota 24. prosince od 10.30 hodin
Kde: Vrch Šibeník v Mostě na parkovišti
Na Šibeníku v Mostě si můžete v sobotu 24. prosince zaběhat. Desátý ročník dopoledního běhu začíná na parkovišti vrchu Šibeník, naproti Jungle Areně, v 10.30 hodin. Připravena bude trasa 3,5 km dlouhá.

Na kluzišti v Radničním parku se bude bruslit
Kdy: Sobota 24. prosince od 10.00 do 14.00 hodin
Kde: Kluziště v Radničním parku v Mostě
Kluziště v Mostě v Radničním parku bude otevřeno i v sobotu 24. prosince. Na Štědrý den se bruslí do 14.00 hodin, další dny pak už od 10.00 do 19.00 hodin.

Půlnoční mše na 1. náměstí a v kostele v Mostě
Kdy: Sobota 24. prosince od 22.00 hodin
Kde: 1. náměstí v Mostě 
Přímo na 1. náměstí v Mostě si můžete na Štědrý den, v sobotu 24. prosince od 22.00 hodin, vyslechnout půlnoční bohoslužbu. V přesunutém kostele Nanebevzetí Panny Marie začíná půlnoční ve 22.30 hodin a slouží ji děkan Leo Gallas.

Půlnoční mše v kostele sv. Michaela archanděla v Litvínov
Kdy: Sobota 24. prosince od 21.00 hodin
Kde: Kostel sv. Michaela archanděla v Litvínově
V kostele sv. Michaela archanděla v Litvínově se uskuteční v sobotu 24. prosince půlnoční mše od 21.00 hodin.

Štěpánský koncert v kostele
Kdy: Pondělí 26. prosince od 16.00 hodin
Kde: Přesunutý kostel Nanebevzetí Panny Marie v Mostě
Na svatého Štěpána v pondělí 26. prosince si můžete v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Mostě poslechnout sváteční varhanní koncert. Začíná v 16,00 hodin.

Přehlídka nápadů, zručnosti, řemesel a vtipu
Kdy: Do 31. prosince
Kde: Zámek Valdštejnů v Litvínově
Přehlídka nápadů, zručnosti, řemesel a vtipu aneb Vánoce po celý rok je výstava tradičně i netradičně ozdobených stromků v zámku Valdštejnů v Litvínově.

Imaginárium bratří Formanů do konce roku
Kdy: Do 31. prosince
Kde: Zámek Valdštejnů v Litvínově
Dobrá zpráva pro návštěvníky výstavy Imaginárium bratří Formanů a jejich přátel, kterou je možné navštívit v zámku Valdštejnů v Litvínově. Výstava byla prodloužena do 31. prosince. Přijďte si pohrát! Imaginárium můžete v litvínovském zámku navštívit od úterý do neděle v časech: 9.00, 10.30, 13 a 15.30 hodin. Prohlídky si rezervujte na tel. čísle 603 151 600. Kdo si hraje, nezlobí!

Výstava obrazů Kateřiny Borecké
Kdy: Do 31. března 2023
Kde: Kulturní zařízení v Meziboří
Až do konce měsíce března roku 2023 je k vidění v kulturním zařízení města Meziboří na Okružní ulici č.p. 343 výstava obrazů malovaných a kreslených Kateřinou Boreckou. Výstava je přístupná v provozní době městské knihovny Meziboří. Kateřina Borecká nejen maluje a kreslí, ale tvoří také kamenomalbu, tedy maluje obrázky na kamínky. Věnuje se také malbě v digitální podobě na leteckou tematiku pro firmu Eduard. Malby tvoří pomocí tabletu Wacom Cintiq 22. Malby jsou na přebalech produktů, tedy modelů plastikových stavebnic.

Westonia, renesanční sapfó a její doba
Kdy: Do 31. prosince
Kde: Oblastní muzeum a galerie v Mostě
Výstava připomíná život a dobu Alžběty Westonové – Vestonie, nevlastní dcery alchymisty Edwardy Kelleyho a naší nejvýznamnější renesanční básnířky. Dozvíte se více o jejím vztahu k jejímu nevlastnímu otci Edwardu Kelleymu i našemu městu Most. Výstava se také pokouší vyvrátit řadu mýtů, které se k postavám Edwarda Kelleyho a Vestonie váží. Část výstavy je věnována i podporovateli Vestonie - mosteckému rodákovi Jiřímu Bartholdovi z Breitenberka, zvanému Pontanus, který byl významnou osobností rudolfínských Čech, katolickým hodnostářem a vynikajícím humanistickým literátem. Představen je i další významný mostecký rodák, jezuita a pedagog Jakub Spanmüller Pontanus. Návštěvníci se také krátce seznámí s renesanční kulturou na Mostecku, s ukázkami renesančního užitného umění a předměty denní potřeby, které pochází ze sbírek Oblastního muzea a galerie v Mostě a dalších institucí i soukromých osob. Výstava a komentovaná prohlídka budou součástí letošního Dne Edwarda Kelleyho v Mostě a podzimního přednáškového cyklu. Výstava potrvá do 31. prosince.

Vycházka k jezeru Most
Kdy: Po celý rok
Kde: Jezero Most
Nejen v létě je velkým lákadlem k vycházkám a pobytu na čerstvém vzduchu jezero Most. To má své kouzlo i v zimě. Ani na začátku nového roku tomu není jinak. Najděte si chvilku a vyrazte k jezeru na krátkou romantickou novoroční procházku. Jezero vzniklo rekultivací bývalého Dolu Ležáky. Má rozlohu 311 ha, délku 2,5 km a šířku 1,5 km. Maximální hloubka je 75 m. Při průměrné hloubce 22 m má objem 69,8 milionů m3. Přístupné veřejnosti je od září 2020.

Výstup na vrch Loučná
Kdy: Přístupný celoročně
Kde: Mezi Mezibořím a Dlouhou Loukou
Loučná je nejvyšší hora Mostecka (955,9 m) a celého východního Krušnohoří. Jižní svahy hory se sice strmě zvedají nad Mosteckou pánví, ale vlastní vrchol je relativně plochý a při pohledu z náhorní strany nijak impozantní. Dříve byla nazývána Wieselstein. Na vrcholové plošině se nacházejí dvě žulová skaliska. Níže byly vztyčeny dva kříže. Na konci 90. let 20. století byla na vrchol vyznačena odbočka od modré turistické cesty z Litvínova přes Meziboří do Dlouhé Louky.

Tesařova cesta
Kdy: Přístupná celoročně
Kde: Z Meziboří do Litvínova a zpět
Po celý rok je možné vyjít si na naučnou stezku Tesařovy cesty, která má počátek v Meziboří a vede přes Litvínov zpět do Meziboří. Byla vybudována pro rekreaci obyvatel této oblasti i pro místní dovolenkáře. Na trase, která je dlouhá dvanáct kilometrů, se nachází 17 zastávek, kde se návštěvníci mohou dovědět mnoho zajímavostí o této oblasti i o celých Krušných horách. Jsou zde informace nejen o přírodních zajímavostech, ale i o historii a architektuře navštívené lokality. Dále se návštěvníci seznámí s vegetací, péčí o lesy a s biocentrem Šumný důl. K odpočinku slouží několik na stezce umístěných odpočívadel.

Na procházku k přehradě Fláje
Kdy: Celoročně
Kde: u Českého Jiřetína
Vodní nádrž na Flájském potoce v Krušných horách u Českého Jiřetína je pilířovou přehradou, navíc uvnitř dutou, takže je jedinou svého druhu v České republice. Výška hráze je 58,5 metru, dlouhá je téměř půl kilometru. Je zásobárnou pitné vody pro Podkrušnohoří. Rozkládá se na ploše více než 150 hektarů. Její hráz je přístupná veřejnosti pěšky, k vodní hladině je však vstup zakázán. Vybudována byla v letech 1951 až 1963. K dopravě materiálu sloužila Moldavská horská dráha. Na dně přehrady skončila osada Fláje, jejíž dřevěný roubený kostel sv. Jana Křtitele byl přemístěn do Českého Jiřetína.

Rozhledna Jeřabina
Kdy: Celoročně přístupná
Kde: nedaleko obce Klíny a nad obcí Křížatky
Za kolik: bez vstupného
Rozhledna, která nabízí výhledy do českého vnitrozemí, stojí na svazích Krušných hor nad obcí Křížatky na Litvínovsku, na stejnojmenném vrchu Jeřabina. Leží v nadmořské výšce 785 metrů. Přístupná je ze silnice Litvínov - Janov směr Mníšek v Krušných horách, kde je vybudováno menší parkoviště. Odtud vede lesní pěšina cca 500 metrů k rozhledně. První rozhlednu zde vybudoval německý turistický spolek v roce 1884. Po druhé světové válce zde bylo jen torzo, na jehož základech postavil v roce 2009 Sport areál Klíny novou zastřešenou rozhlednu, přístupnou po několika vnitřních schodech. Nedaleko rozhledny na sousedním vrcholu kopce je skalní masív, sloužící také jako cvičné skály pro horolezce.