Prozradíte víc o své roli?
Hraju profesorku na státním gymnáziu, kam se vrací učit hlavní hrdina seriálu Vašek Jílek. Na tom gymnáziu studuje zároveň i můj vnuk, který se dopustí zločinu, a pro mě, jelikož jsem tzv. maloměstská a ctnostná žena, je to absolutní šok. Zvlášť když zjistím, že je to pravda. Začnu dělat vše pro to, aby se to ututlalo a nikdo se to nedozvěděl v plné pravdě, což se mi samozřejmě nepodaří. Jak to skončí, se můžete dozvědět sami.

Když za vámi Tomáš Magnusek s tímto scénářem přišel, váhala jste, zda do toho jít?
Nechala jsem si od něj poslat scénář, dali jsme si schůzku, kde jsme si chvilku povídali, a já musím říct, že jsem nikdy takovou roli nehrála. Pro mě bylo nejzajímavější, že jsem se mohla dotknout něčeho, co jsem nezažila – dostat se až na úplné dno. I ta moje proměna z pěstěné paní profesorky až po naprostou trosku mě bavila.

Zlata Adamovská
Zlata Adamovská: Kdo si v šedesáti hraje na třicítku, bývá většinou až trapný

Máte pocit, že ten seriál odráží dnešní skutečný život?
Víte co, když se nakumulují všechny ty hrůzy a tragické příběhy a vrší se jeden na druhý… Je to úhel pohledu na současný svět. Osobně myslím, že je kolem nás hodně špatných věcí, ze kterých pak plynou tragické případy. Možná by měly být vyšší tresty, všechno by se mělo řešit rychleji… Když vidíte u těch našich špiček, jak dělají lumpárny – kradou, chovají se neomaleně a nic se jim nestane, je to smutný.

Máte ještě nějakou zajímavou roli?
Teď jsem měla samé zajímavé role. Dokonce jsem si nechala nasadit blond paruku, abych byla podobná jedné naší političce (smích). Ta se přichomýtne ke zločinu, který se stal, a je také jednou z podezřelých. A jinak hraju třeba v divadle Studio DVA v představení Misery, Tři grácie z umakartu a na Malé scéně ve hře Vzpomínky zůstanou.