Jeden má čtyři kluky, druhý tři holčičky. Oba celý život sportovali, moc dobře vědí, jaký prostor a čas vyžaduje výchova dětí. Právě ony je před několika lety přivedly na myšlenku, vytvořit v Ústí zábavné centrum plné trampolín. Jeden se jmenuje Petr Zlámal, druhý Jiří Durák. V lednu oslavil jejich projekt dva roky od založení. Tisíc tři sta čtverečních metrů adrenalinové zábavy, několik propojených zón, kde si mladý člověk může vyzkoušet své pohybové schopnosti a talent. Vždyť se říká „ kdo neskáče, není Čech.“

„Celý rok jsme plánovali, kreslili si obrázky, v noci jsme brouzdali po internetu, hledali prostory a výrobce trampolín. Nejvíce zkušeností jsme čerpali z Anglie a Holandska. Právě tam je hodně velkých center a sportovních hal vybudováno z bývalých továren. Základní projekt jsme začali realizovat v roce 2017, hala byla slavnostně otevřena 12. ledna 2018. Bylo to náročné, ale moc nás to bavilo. Z nabízených prostor jsme vybrali bývalou tovární halu Armaturky, která byla plná kolejí, strojů a materiálu. Vyhovovala dostupností, technickými parametry, výškou stropu," říká Petr Zlámal.

Interiér částečně vybavila zahraniční firma, která má velké zkušenosti s podobnými projekty. Po celém světě jich realizovala přes 500.

Simona Maláčová
Kadeřnice Simona Maláčová: Baví mě netradiční účesy a novinky

„Objeli jsme s Petrem kus Evropy, byli na několika výstavách, hledali ideální stav. Dnes víme, že pouhé trampolíny dětem nestačí. My jim nabízíme další sportovní atrakce. Mysleli jsme i na ty nejmenší, dětský koutek zajišťuje nejen bezpečnost dětí, ale i přehled rodičům. Jednou v měsíci nabízíme noční akce," říká Jiří Durák.

Centrum je vybaveno tak, že si tam mohou zařádit i maminky a tatínkové. Funguje tu několik sportovních kroužků.

Karel Wágner
Karel Wágner: Jsem v důchodu a užívám si života

"Chceme se prosadit i v jiných městech, proto realizujeme obdobné projekty pro Plzeň, České Budějovice, Most a Olomouc. Pro nás je prioritou především bezpečnost dětí, důkladně si vybíráme dodavatele i personál. Největší zájem je o sobotní akce, v červnu jezdí školy. Malou trampolínu má na zahradě snad každý, my nabízíme odborný dohled, kreativitu, soutěž pro děti a klidovou zónu pro rodiče,“ dodává Jiří Durák.