Je ochuceno extraktem ze zeleného pepře, který prý napomáhá dobrému trávení. Mluvčí společnosti Heineken Kateřina Eliášová informovala, že piva vyrobili v pivovaru ve Velké Březně na Ústecku 1500 hektolitrů, prodávat se bude pouze v restauracích.
Pivo je uvařené tradiční klasickou technologií z českého sladu a žateckého chmele. Kvasilo v otevřených kádích a dozrávalo v ležáckých tancích při teplotě 2 stupně Celsia a má prý proto hustou smetanovou pěnu a skvělý říz. "Svoji neobvyklou chuť získává přidáním extraktu ze zeleného pepře, který napomáhá dobrému trávení při bujarém masopustním hodování," tvrdí sládek Petr Hauskrecht.
Heineken podle Eliášové má ve vaření speciálů tradici, loni jich vyrobil pět. V pivovaru Starobrno například Zelené pivo, které se pije na velikonoční Zelený čtvrtek. Dalším loňským speciálem bylo červené Svatojánské pivo z Velkého Března, které se prodávalo u příležitosti oslav letního slunovratu.