Za velké zkultivování lokality označuje vedení magistrátu veškeré úpravy, které na území kolem Rozkvětu provede. „Jedná se o celé jeho okolí, přičemž na určitých místech vedle nových chodníků vzniknou také místa k sezení nebo prostory s květinami," konkretizuje náměstkyně mosteckého primátora Hana Jeníčková.

Nebude chybět ani socha, která vzejde z letošního Sochařského sympozia.

Rekonstrukce prostranství za více než dva miliony korun odstartuje poté, co United Energy na místě opraví horkovod. Přesný termín nyní není známý. „Oficiálně začnou práce na horkovodu už 21. května a pokračovat budou i po odstávce, které se odehraje od 5. do 25. července. Podle současného přehledu by měla rekonstrukce horkovodu skončit 3. září, budeme ale dělat všechno pro to, aby to bylo co nejdřív, ideálně v první polovině srpna," říká mluvčí teplárenské společnosti United Energy Miloslava Kučerová.

Kromě okolí Rozkvětu se zčásti změní i budova samotná. Jeden z majitelů obchodního střediska v jeho přední části momentálně buduje výtah. Odkoupil kvůli tomu od města část chodníku.

„Je dobře, že se to u Rozkvětu změní k lepšímu, vypadá to tu opravdu hrozně," řekla Mosteckému deníku jedna z nakupujících. „Hlavně, ať už neotevírají žádné herny a nestaví parkoviště."

Co se týká veřejného prostranství, obdobně chce magistrát v budoucnu postupovat ve Slovanské ulici, kde nejdříve provede rekonstrukci společnost Severočeské vodovody a kanalizace a pak dojde k úpravám „vzhledu" ulice.