„Počasí nám nepřálo. Deset prodejců odjelo hned brzy ráno, jelikož stánky kvůli silnému větru padaly,“ řekl Mosteckému deníku za pořadatele Severočeských farmářských trhů Adam Weber.

Na místě tak zůstalo jen kolem sedmnácti stánkařů, kteří byli vybaveni teplými bundami s kapucemi nebo čepicemi. Nevlídné počasí bylo znát i na počtu návštěvníků. Mezi osmou a devátou ranní bylo na trzích pár desítek lidí. Mostečané mohli nakupovat koření, jablka, mošty, pečivo, uzeniny, mléčné výrobky, bylinky, rybí speciality a v neposlední řadě také sazenice.

„ Doufáme, že zákazníci ještě přijdou, ale vítr je opravdu nepříjemný,“ řekla prodavačka sazenic Dana Markovová. Farmáři mostecký hipodrom obsadí jednou v měsíci až do listopadu. Nejbližší trhy se uskuteční 28. dubna. Farmářské trhy od loňského roku pořádá nejen v Mostě občanské sdružení Český um Artificium Bohemicum za podpory a pod záštitou hejtmanky Ústeckého kraje Jany Vaňhové. V loňském roce občanské sdružení Český um uspořádalo na území Ústeckého kraje čtyřiapadesát farmářských trhů, na kterých se vystřídalo sto osmnáct zemědělských a potravinářských výrobců a prodejců. Přes devadesát procent z nich pocházelo z Ústeckého kraje a jednalo se výhradně o výrobce a přímé prodejce. Nejnavštěvovanějšími a co do počtu prodejců nejlépe obsazeny byly trhy v Chomutově a Teplicích.