„Počtvrté mám s Mostem titul, to stavím ve své kariéře hodně vysoko, tak často se tituly neslaví,“ smál se po zápase s Pražankami Dávid.

Nebyla to lehká mise. Slavia i bez střelkyně Galuškové, která si přišla pro stříbro o berlích, byla v Mostě skvělá.

„Padesát minut jsme byli Mostu vyrovnaným soupeřem. Domácí ale pak proměnili několik důležitých útoků, podržela je brankářka a naše sny o srovnání se rozplynuly,“ ohlédl se trenér Slavie Jan Salač. Jeho svěřenkyně křepčily i se stříbrem, mělo totiž zlatý nádech. Sezonu začaly Pražanky zle, klepaly se také o play off a nakonec odchází se stříbrem. „Soupeři poklona, hodně nás pozlobil,“ uklonil se sešívaným domácí kouč. Ten už v Mostě v příští sezoně působit nebude, vystřídá ho Jiří Tancoš.

Svou pohádku sedmým titulem dopsala také brankářka Dominika Müllnerová, o které se už teď dá mluvit jako o mostecké legendě. Není totiž hráčka, která by vícekrát slavila s Mostem titul. Ani posedmé to Müllnerové nezevšednilo.

„Pořád je to krásné, na tom se nic nemění. Stále mě to baví. Jen mě trošku mrzí, že už jsem jediná, která slaví sedmý titul. Byly jsme zvyklé s holkami dělat si společnou fotku,“ narážela Dominika Müllnerová na Evu Bezpalcovou, Kateřinu Dvořákovou a Petru Maňákovou, se kterými urvala šest českých zlatých medailí.

Pavel Francouz a Zdeněk Orct při tréninku
Zdeněk Orct. Kdo je muž, který rozhodne o brankářské jedničce?