"Minsk je s Gomelem jedním ze dvou nejkvalitnějších běloruských týmů, který za posledních dvacet let v pohárové Evropě chyběl pouze jednou, a to v sezóně 2010/2011. Pravdou je, že k nám los mohl být příznivější. V této soutěži si ale snadného soupeře nevybereme," glosoval los kouč Severočešek Dávid. A podobně to vidí i manažer mosteckého družstvo Rudolf Jung.

„Je to jeden z těžších soupeřů, který geograficky není daleko. Pro první kolo jsem tam ale viděl i "lepší" soupeře, a to jak do postupových ambicí, tak i po stránce ekonomické. Ale hrajeme Pohár EHF, tam na nás zcela snadní soupeři nečekají," uvědomuje si Jung.

Jak ve městě pod Hněvínem vidí své šance? Pokud se Mostečankám podaří postoupit, čekal by je další silný soupeř a finalista loňského ročníku poháru EHF z německého Metzingenu, tedy špička Bundesligy.

„Šance vidím padesát na padesát. První zápas hrajeme doma a opravdu neřeším jestli je to pro nás výhodou, nebo nevýhodou. V paměti mám finálové zápasy se Slavií, kdy jsme si mysleli, že začínat doma je výhodou a nakonec to bylo opačně. Zápasy s Minskem bude sto dvacetiminutový boj, který rozhodne, jaký tým bude úspěšnější. A pokud postoupíme, ve druhém kole narazíme na dalšího velmi silného soupeře," řekl Peter Dávid.