Hlavními trenéry jsou indický trenér juniorského národního týmu Sudhakar Reddy Gujjula, který bude od roku 2018 přecházet k reprezentaci dospělých a na podzim tohoto roku se společně s indickou špičkou, jako jsou například Srikanth Kidambi, P.V. Sindhu nebo Saina Nehwal zúčastní dvou turnajů Super Series v Korei a Japonsku.

Druhým hlavním trenérem je Csaba Hamza, který má za sebou spolupráci s mistryní světa a olympijskou vítězkou Carolinou Marin (Španělsko) a v červenci připravoval národní tým Německa na Mistrovství světa, které se uskuteční v tomto týdnu ve skotském Glasgow. Skvělé trenérské duo doplňuje Erika Stich (Itálie), šestinásobná mistryně Rumunska a dvojnásobná mistryně Itálie ve dvouhře. Společně s nimi budou pracovat velmi zkušení trenéři Edmond Abela a Patrick Cassar z Malty, součástí jejich práce je i atletická příprava hráčů. Na kompletní program dohlíží trenéři Super Stars Most Lukáš Kroc a Martina Krocová. 

 V programu nechybí kondiční tréninky v sportovním centru Tornádo Sport a regenerace v bazénech Aquadromu Most. Soustředění s nejlepším trenérským složením v České republice bylo již po několika týdnech od zveřejnění propozic kompletně zaplněno, což také svědčí o jeho velké popularitě a kvalitě. Soustředění je podpořeno městem Most a Ústeckým krajem.

(kro, vev)