Ten se o odchodu trenéra Hudáka stejně jako další veselští funkcionáři a hráčky dozvěděl po sobotním utkáním s Mostem. „Od začátku týdne jsme věděli, že je Ľuboš v kontaktu s Mostem. Sám nám to potvrdil. Do poslední chvíle jsem ale věřil, že zvítězí zdravý rozum a že trenér od nás v polovině sezony neodejde. Nakonec nám však oznámil, že nabídku přijal, což mě dost zaskočilo a zklamalo," uvedl manažer HC Veselí nad Moravou Miloš Körösi.

Podle něj se slovenský odborník, který na Slovácko přišel loni v létě, nezachoval fér. „V polovině sezony, navíc od rozdělané práce, se neutíká," míní Körösi. „Měli jsme rozdělaný nějaký projekt. Chtěli jsme kádr rozšířit o další mladé hráčky. A právě Hudák měl být garantem jejich rozvoje," přidal zkušený funkcionář.

Podle zdroje Deníku přitom první jednání mezi Mostem a Hudákem bylo už na podzim. Trenérův přesun se ovšem měl uskutečnit až na konci letošní sezony. Nečekané události však nabraly rychlý spád a kouč slovenské juniorky nabídku přijal už v polovině interligového ročníku.

Rodák z Detvy, který žije v Bratislavě, dříve hráčsky působil v Bratislavě, Karviné a Slovinsku. Zúčastnil se i olympijských her v Barcelově v roce 1992 a o rok později mistrovství světa ve Švédsku.

Hudák trénoval například muže v Michalovcích či Hlohovci a nyní vede i slovenské juniorské reprezentantky. Na jihu Moravy však vydržel pouze šest měsíců. „Pro mě je to i osobní zklamání. Myslel jsem si, že Ľuboš patří mezi lidi, kteří dokáží hrát hru do konce," řekl Körösi.

Ve sportovní hale v Kollárově ulici tak v sobotu večer zavládlo obrovské zklamání. Smutek zahalil hlavně kabinu házenkářek, mladé hráčky trenérův odchod obrečely. „Když jsem tam přišel, připadalo mi, jako by někdo umřel. Holky trenérovi opravdu věřily a stejně jako já doufaly, že zůstane," pravil Körösi.

Tomu se nelíbí ani jednání Mostu, který z pozice finanční síly přišel a koupil jednoho z nejlépe hodnocených současných interligových trenérů. Podle veselského činovníka navíc vedení Baníku mlží, když tvrdí, že kouč Dušan Poloz skončil na severu Čech sám. „Jsme přesvědčeni, že byl odejit," nechal se slyšet Körösi.

Překvapené vedení Veselí nad Moravou nyní začalo se sháněním nového odborníka. „Chceme ho najít do zápasu v Prešově," říká manažer slováckého klubu.

Kdo však povede panenky ve středu na Slavii, zatím není jisté. Každopádně v pondělí normálně přijde na trénink Hudák, který má ve Veselí stále platnou smlouvu. „Ľuboš nám řekl, že to ještě na Slavii odkoučuje. Sám nevím, zda to nebude kontraproduktivní, protože holky už ho prostě nevezmou," dodal Körösi.