„Je třeba si uvědomit, že jsme radikálně změnili koncepci hry, ale myslím si, že děvčatům to bude vyhovovat. Máme na to typologicky dobré hráčky a myslím si, že nám takováto hra bude svědčit,“ nechal se slyšet mostecký kouč Jiří Tancoš, který po mistrovské obhajobě vystřídal u kormidla úspěšného Petera Dávida.

Nový trenér Černých andělů si pochvaluje fyzickou připravenost hráček. „Jednoznačně vidím velký skok v kondiční stránce, na té jsme pracovali zatím mnohem víc než na té herní, tam hráčky udělaly obrovský pokrok. V herních věcech mě trochu překvapilo, jak je náš projev velmi často postaven na určitých automatismech a chybí nám víc kreativity. Přijde mi, že hráčky málo využívají svůj potenciál,“ všiml si Tancoš po turnaji, ve kterém se Most utkal s německý Thüringerem, běloruským Minskem a rumunská Magurou. A nestačil na budesligové šampionky.

Triatlonisté z Krušnomanu Litvínov vlevo Jan Paparega a Ivo Polách.
V kraji vína to Krušnomanům lítalo! „Paráda,“ září šéf Langhammer

„Přijde mi, že hráčky málo využívají svůj potenciál, který tu rozhodně je. Máme velmi mladý, tvárný tým, se kterým se dá pracovat. Hráčky se snaží, tvrdě na sobě pracují a musím je za jejich výkony v turnaji pochválit,“ řekl Tancoš na webu Baníku.

Pod je vedením by se chtěl Most prezentovat moderní házenou. „Chceme hrát ve velkém tempu a snažit se o co nejrychlejší zakončení. Zapracovat a vylepšit musíme například hru jedna na jednu. Pokud nemáme střelkyně z delší vzdálenosti a silnější hráčky, křížný pohyb a hra jedna na jednu by měly být našimi nejsilnějšími zbraněmi.“