Javorková se představila celkem šestkrát. Čtyři závody na 100 m polohový závod, 200 m polohový závod, 100 m motýl a 200 m volný způsob dovedla fantastickým způsobem, kdy nedala soupeřkám vůbec šanci zapochybovat o tom, kdo ovládne tyto tratě, k vítězství a zisku čtyř titulů mistryně ČR.

Sbírku kovů obohatila i na trati 100 m volný způsob o stříbrnou medaili a bronz jí patřil na sprintérské trati 50 m volný způsob. „Kamila Javorková je jedním z největších talentů, které litvínovské plavání mělo a má, ovládá skvěle všechny čtyři styly a rozhodně má na tom podíl i její sebekázeň na vysoké úrovni, pozitivní a poctivý přístup a ochota jít v tréninku až za hranice, kdy to začne bolet," říká na její adresu Jana Haselbergerová z Plaveckého klubu Litvínov.

Bojovalo se i v Kopřivnici

V Kopřivnice proběhlo ve stejném termínu Mistrovství České republiky žactva čtrnáctiletého. Zde se představili tři plavci z Litvínova a to Adam Novák, Anna Haselbergerová a Jana Seilerová. I když se nepodařilo přivézt medaili, výsledky byly parádní. Adam Novák se v každém startu probojoval do první desítky nejlepších. Na tratích 100 a 200 motýl obsadil nepopulární a trochu smutná čtvrtá místa, na 200 polohový závod byl sedmý, na 200 volný způsob devátý a desátá příčka mu patřila v závodech 100 polohový závod a 400 polohový závod.

Anna Haselbergerová si skvěle vedla ve znakařských disciplínách. Na trati 100 znak obsadila pátou příčku a šestá dohmátla na trati 200 znak.