„Práce strážníka mě moc baví, navíc mi v práci vycházejí vstříc kvůli tréninkům. Trénuji vlastně i v práci, když jsem na obchůzkách," usmívá se hráčka Černých andělů.

Hostili jste lídra a nakonec z toho byla vaše celkem jasná výhra. Jak jste zápas viděla?

Jsem hrozně ráda, že jsme vyhráli o více jak tři branky. Při rovnosti bodů, pokud se nám podaří to, co chceme, bychom byli první. Musím holky pochválit, musím pochválit Domču (brankářku Müllnerovou). Hráli jsme výborně. Překvapili jsme je. Hráli jsme opravdu výborně.

Výkonem musíte být hodně překvapená, že?

Rozhodně jsem překvapená. Ve středu při poháru ve Zlíně to od nás nebyl optimální výkon. Jak jsme napočítali nějakých 22 nedaných tutovek ve Zlíně, tak proti Michalovcům už se to neopakovalo. Mohlo jich být tak pět nebo šest. Do druhého poločasu jsme navíc nastoupili jako do prvního a nenechali soupeřky se dotáhnout.

Navíc to byl klíčový duel o titul. Loni jste ho doma nezvládli, letos je tomu naopak.

Loni bylo loni, letos je letos. Já k tomu můžu snad jen říct, že jsem hrozně ráda, že se nám to povedlo.

Navíc vám zápas perfektně vyšel, sedm branek jste vstřelila.

To ano, ale bylo to i díky kolektivnímu výkonu, který jsme předváděli. Hráli jsme také skvěle v obraně. Ze začátku jsme tomu moc nevěřili, byli jsme nervózní, ale právě ta lehká nervozita nás donutila takhle zahrát.

Na vás nebylo ani poznat, že jste dlouho nehrála.

Chyběla jsem šest nebo sedm měsíců, už to bylo hrozně dlouhé, jsem fakt ráda, že jsem zpátky. Chtěla bych týmu poděkovat, že mě podržel, a také trenérovi Polozovi za to, co mě naučil za ty roky, které tu byl.

A po zdravotní stránce jste již v pořádku? Trápila vás trombóza.

Stále se bojím, i když to možná není vidět. Každý úder do ruky bolí, ale na to si musím zvyknout. Říkali mi, že je to nemoc, že se to může kdykoliv vrátit. Nepřipouštím si to, hrát musím a navíc mě to baví. Budu hrát, dokud budu moci. Zdejší tým mi moc pomohl a také lidi v práci mi vyšli maximálně vstříc.

Co vůbec děláte za práci?

Pracuju u mostecké městské policie jako strážník. Díky kolegům z práce jsem se mohla zúčastňovat tréninků. Je to moc fajn práce.

Už jste řešila nějaké případy?

Už jsme měli pár pachatelů. Už jsem byla u nějakých případů, třeba u opilého řidiče. Dokonce jsem honila i černého pasažéra. Utíkal, utíkal, musela jsem ho doběhnout. Dostali jsme i odměny (úsměv). Trénuji vlastně i během práce, když chodíme po pochůzkách venku (smích).