"Od začátku ledna jsem začal plavat ve skupině místních plavců - triatlonistů. Celou skupinu vede trenér John Rodgers - borec, který trénoval plavce jako Bronte Barratt, Kylie Palmer a Leith Brodie. Navíc trénoval čtyři roky kanadskou olympijskou reprezentaci, kterou připravoval na olympiádu v Londýně," napsal Jakub Langhammer na svém facebookovém profilu, kde nejen o svém tréninku a závodech informuje fanoušky. 

Trenér Rodgers dává Langhammerovi zabrat. A výsledky jsou vidět. "Je to sprint, sprint a sprint. Od ledna mám zlepšení deset vteřin na sto metrů volný způsob. Takže to asi funguje?" ptá se v lehké nadsázce talent ze severu Čech. 

Vedle tvrdého drilu má ale i skvělou motivaci. Plave totiž po boku triatlonových hvězd největšího formátu jako je olympijský vítěz a mistr světa v náročném hawajském Ironmanovi Jan Frodeno nebo sběratelka medailí z Hawaje Mirinda Carfrae a další hawajský pokořitel Timothy O´Donnell.

"Jsem rád, že mohu trénovat po boku těchto hvězd, které mě motivují k lepším výkonům," zamlouvá se Jakubovi. Do stejného bazénu s triatlonovými hvězdami se ponořil i Kubův otec Tomáš Langhammer, který před pár dny syna v Austrálii navštívil. "I já měl tu čest sdílet vodu s těmito star triatlonu. Zážitek a splněný sen," usmíval se Tomáš Langhammer, který se sám dlouhé roky věnuje triatlonu a vede litvínovský Krušnoman Triatlon Team.