Za Most na MČR nastoupili zkušení borci jako například profesionální strongman Michal Tichý, velice zkušený trojbojař Josef Peška ml., tak i jeho otec, výborný benchař Josef Peška st. Na plac se dostal i amatérský strongman a zápasník Petr Pastýřík a nechyběl i velice úspěšný Martin Homola, který se bohužel po první disciplíně (dřep) zranil. Předvedli se také zkušení veteráni Tomáš Lienveber a Radek Lesiga. Na takto velkém závodě nechyběli ani naprostí nováčci Jakub Maštalíř, Pavel Girga a Simona Rančevová.

Dennis Kerpl a Tereza Grznárová.
Badmintonistka Grznárová byla vítězná v Mostě i v Praze

„Bylo až neuvěřitelné, jak se nováčci dokázali porvat s republikovou konkurencí a všichni dokázali vyhrát titul mistra ČR ve své váhové kategorii,“ popsal jeden z mosteckých siláků Petr Pastýřík, který dokázal zataktizovat v samotném závěru a svým dřepem o váze 287,5 kilogramu se stal absolutním vítězem a mistrem ČR v dřepu pro rok 2019.

„Tento první větší výjezd, co se silového sportu týká, bych pro naše město Most bral za veleúspěšný a pevně věřím, že v tomto stylu to bude pokračovat i nadále,“ těšilo Pastýříka.

(pp, vev)