Súkenníková by mohla fungovat jako magnet na fanoušky. Sympatická blondýna s věčně dobrou náladou dlouhodobě patří mezi přední interligové hráčky.

Rychlonohá křídelnice umí parádně vystřelit a při obranné činnosti ji nedělá problém získat míč. Univerzální házenkářka dokáže zaskočit i na střední spojce. Právě na tomto pro ni neobvyklém postě se představila i v úvodním zápase proti francouzskému Toulonu. „Trochu mě to překvapilo, ale je to pouze dočasné," říká Lucia Súkenníková.

Kapitánce slovenské reprezentace nevadí, že v přípravě nenastupuje na svém oblíbeném levém křídle. „Mně je jedno, kde hraji. I když se na střední spojce necítím úplně ideálně, musím se s holkami teprve sehrát," uvedla Súkenníková.

Že to nebudou mít Černí andělé na Slovácku jednoduché, ukázalo již první střetnutí. České mistryně v něm podlehly Toulonu 20:24. „Byl to dost těžký zápas. Výsledek je ale uspokojivý," pronesla Súkenníková. „V prvním poločase jsme bohužel udělaly několik chyb. Nevraceli jsme se tak, jak jsme měly. Pokud bychom zodpovědněji bránily, třeba by byl pro nás výsledek ještě o něco shovívavější," doplnila.
Severočešky se na jihu Moravy utkají ještě Minskem, se slovinským Zagorje a se švédským Skuru remízovaly 26:26. Házenkářky Mostu přitom na zahraniční soupeře narazily již na domácím turnaji. Andělé doma postupně zdolali Partizánské, Kristianstad, běloruský Gomel a polský Gdaňsk. „Celá příprava je dobře poskládaná," libuje si Súkenníková.

Rodačka z Trnavy se do Hodonína i přes náročný program těšila. „Je potřeba mít v přípravě těžké zápasy," uvědomuje si.
Kapitánka ženské slovenské reprezentace se do Česka vrátila po dvou letech. Tým úřadujícího vicemistra ze Šaľy vyměnila za dvojnásobného českého šampiona, DHK Baník Most. „S vedením Dusla jsme se nedomluvily na podmínkách. Cítila jsem, že potřebuji změnu a navíc jsem chtěla odejít do zahraničí. A z Mostu je to do Německa, odkud jsem měla nabídku, blíž," uvedla Súkenníková.
Univerzální křídelnice hraje na severu Čech pod vedením zároveň i reprezentačního kouče Dušana Poloze. „On byl jeden z hlavních důvodů přestupu," přiznala odchovankyně Modranky.

Z bývalé panenky Súkenníkové se tak v létě stal černý anděl. „Celý klub je na nějaké úrovni. Hlavně jinak funguje mostecký management, který musím pochválit. Tréninky jsou velmi dobré. Na můj vkus dost běháme, ale mně se to líbí. Zatím nemám nikomu co vytknout. V Mostě jsem spokojená," prohlásila.

Bývalé hráčce ŠKP Bratislava nevadila ani velká vzdálenost Mostu od domova. „Kilometry jsem neřešila," mávla rukou drobná blondýnka, která v roce zamířila na hostování do Veselí nad Moravou. Na Hodonínsku prožila Súkenníková báječné období. Slováckému celku v roce 2011 pomohla vybojovat mistrovský titul a o rok později dokonce slavila se spoluhráčkami celkový triumf v společné česko-slovenské soutěži WHIL.

Před dvěma lety však odešla z Veselí nad Moravou do Šaľy, se kterou získala v národním play-off dvě stříbrné medaile. „Vždy si dávám ty nejvyšší ambice. Vedení mosteckého klubu jistě taky nějaké má, ale já chci vyhrát všechno a získat triple," říká oblíbená hráčka.
Súkenníková má sice na Slovácku spoustu přátel, ale během mezinárodního turnaje bude spát společně s týmem v hotelu Krystal. Se spoluhráčkami pak absolvuje i prohlídku vinného sklepa.

„V sobotu jedeme do Čejkovic. Určitě bude hodně veselo," správně předpovídá házenkářka.