Na turnaji v Chebu české házenkářky porazily Švýcarsko a podlehly Rakousku a Norsku. „V každém zápase jsme měli dobré a špatné fáze hry. V posledním utkání, kdy jsme vysoko podlehli Norsku, jsme měli problém s proměňováním šancí,“ uvedl trenér Bašný.

„V Chebu to pro nás byla dobrá turnajová příprava. Jsem moc rád, že jsme ji mohli odehrát v Česku bez dalekého cestování a mohli jsme nechat oddechnout hráčky, které to potřebovaly,“ zdůraznil trenér.

V pondělí začala českému týmu závěrečná příprava. „V Plzni zkusíme doladit všechno, na čem jsme pracovali v Chebu. Odstranit slabiny a posílit přednosti naší hry,“ stanovil trenér Bašný cíl pro kemp v Plzni, kterého se zúčastní osmnáct hráček. Finální přípravu v Plzni završí česká ženská reprezentace dnes přípravným utkáním proti ligovým dorostencům Talentu Plzeň.

Ještě ve středu večer bude oznámena konečná nominace šestnácti hráček pro mistrovství světa. V kádru jsou i mostecké házenkářky Dominika Zachová, Markéta Jeřábková, Petra Maňáková, a brankářka Dominika Müllnerová.

Ve čtvrtek odpoledne pak česká výprava vyrazí autobusem do německého Bietingheimu-Bissingenu.

Do bojů ve skupině B mistrovství světa vstoupí české házenkářky v sobotu 2. prosince proti Argentině. Dalšími soupeři pak budou Polsko, Švédsko, Norsko a Maďarsko.