Hostům se postupně představili nominovaní sportovci ze všech sedmi okresů kraje. Absolutním vítězem se s největším počtem hlasů 2 014 z celkového počtu 9 909 stal plavec Slavie Chomutov Tomáš Franta, který pochází z Mostu. Franta startoval na MS juniorů v Singapuru, kde se probojoval až do semifinále na trati 100 metrů znak. Na dvojnásobné znakařské trati dosáhl na 15. místo.

Stejně tak bouřlivý potlesk zaplněného sálu sklidil hendikepovaný sportovec Jozef Suchý z TJ Nola Teplice, který navíc od pořadatelů získal šek na 5 000 korun jako příspěvek na zahraniční reprezentaci.

Poháry a medaile za vítězství v okresech si z pódia odnesli teprve osmiletý vodní motorista Vojtěch Duda (Děčínsko), plavec Tomáš Franta (Chomutovsko), vodní slalomářka Tereza Fišerová (Litoměřicko), její kolegyně Lucie Nesnídalová (Lounsko, Žatecko), atletka Lucie Svobodová (Mostecko), atlet Hakim Saleh (Teplicko) a členka aerobic klubu Ivy Mrňákové Tereza Kudláčková (Ústecko).

Hlasování probíhalo od 18. září do 15. října Z každého okresu byla místní organizací České unie sportovců nominována pětice mladých sportovců. Odpoledne plné sportu v Ústí nad Labem moderoval Radek Šilhan. V doprovodném programu se představilo Taneční studio Kamily Hlaváčikové z Mostu a mladí šermíři z Teplic.

Vyhlašovatelem ankety bylo vydavatelství Metropol a krajská organizace České unie sportu.