Poté, co si Mirek minulý víkend potvrdil celkový bronz v disciplíně přírodních okruhů, odjížděl se stejným cílem i na Slovensko. Zdejší trať u obce Orechová Potoň je relativně nová a motorky tu jezdily v konfiguraci nastavené na skoro šestikilometrovou délku. Pro třídu 125 SP tak byly závody vypsány na osm kol.

„Na Slovakiaringu jsem jel poprvé a vůbec to není špatná trať. I když je dlouhá, naučil jsem se ji celkem rychle ve volných trénincích. Museli jsme opět laborovat s nastavením předních tlumičů vidlí, protože ta závodní dráha má zase jiné parametry, než přírodní okruh Dymokury, kde jsem jel minulý týden. Ale nakonec jsme cosi optimálního našli a nejelo to zle," řekl po víkendu Mirek.

Třída stopětadvacítek jela ze stejného roštu spolu s kategorií Moto 3 a klasifikoval se zvlášť šampionát Alpe Adria, slovenské a české mistrovství. Po pátečních volných jízdách se pak jela jedna kvalifikace a závod v sobotu a totéž se opakovalo v neděli. Mirek se svou Aprilií 125 RS jezdil velice slušné časy a držel se v kvalifikačních jízdách v první desítce. Stejně se mu dařilo i v závodech, kdy sice nedosáhl na podium, nicméně osm bodů ze soboty a deset z neděle mu zajistilo celkové třetí místo v českém mistrovství.

„Víkend naprosto přesně splnil to, co jsme na začátku chtěli. Zvládli jsme administrativní komplikace s mezinárodní licencí. Čelili jsme proměnlivému počasí, ale celkový výsledek zní opravdu příjemně. Na podium si tedy stoupnu ještě dvakrát, až se budou vyhlašovat vítězi obou seriálů, které jsem letos jel," doplnil Mirek.

HKC Racing Team z Mostu tedy zaznamenal další významný úspěch na republikové úrovni a závěr motoristické sezóny se bude odehrávat ve znamení motokárových motorů. Ve hře jsou totiž hned tři mistrovské tituly.

Dušan Matouš