„Sezóna pro nás začala už v zimě. Moje Aprilia 125 RS prošla kompletní repasí včetně motoru. Vyměnili jsme nejvíc namáhané komponenty, takže motorka byla pro první víkend v podstatě jako nová," konstatoval v pondělí Mirek.

Ve startovní listině pro brněnský podnik bylo ve třídě 125 SP zapsáno celkem 46 jmen a v této nabité konkurenci se mosteckému závodníkovi povedlo zajet šestý nejlepší čas v páteční kvalifikaci.

V sobotním prvním závodě pak dojel po pěti ostrých kolech pátý.

„Brno měří přes pět kilometrů a je to hodně technický okruh, kde se taky hodně padá. To se mi naštěstí vyhnulo. V neděli byl závod trochu těžší, laborovali jsme pořád s nastavením tlumení přední vidlice a ještě to není ideální. Sedmé místo v cíli ale taky nebylo k zahození," sdělil Kuchta.

V kalendáři letošního ročníku Czech Road Racingu je celkem deset podniků a Mirkova čtvrtá pozice v bodovací tabulce za 23 bodů z úvodního víkendu představuje slibný start. Na začátku května už se jede další závodní podnik ve Starém Městě a ve druhé půlce májového měsíce pak významná akce v Hořicích, známá pod názvem 300 zatáček Gustava Havla.

„Každopádně toho před sebou máme hodně a cíle jsou jasné. Loni to bylo celkové třetí místo, takže nemusím nic dalšího naznačovat," uzavřel s úsměvem Mirek.

Dušan Matouš