I na turnaji Meliss Cup měl Most svého zástupce, tentokrát v podobě týmu Švejk. Ten se v mosteckém malém fotbalu objevil jako nováček v uplynulé sezóně a hned se prezentoval velmi dobrými výkony korunovanými jejich prvním čtvrtfinálovým zápasem, ve kterém po velmi dobrém výkonu porazil silné Gamblers Most. Přestože to nakonec byli Gambleři, kdo slavil po odvetě postup do semifinálových bojů, zanechal Švejk velmi dobrý dojem a ukázal, že se v Mostě formuje nová malofotbalová síla, se kterou je třeba do budoucna určitě počítat.

Zimní přestávka je dobrou příležitostí pro jednotlivé týmy pro udržování si své výkonnosti a zároveň pro konfrontaci s týmy z jiných částí republiky. Právě z tohoto důvodu se Švejk vypravil na Meliss Cup a hned z počátku je třeba uvést, že se zde prezentoval více než skvěle.

K zápasům Švejk nastoupil ve složení Weisser Kamil - brankář a před ním v poli Bohó Jan, Braum Miroslav, Bystrý Roman, Hnilica Martin, Ročenovič Jiří, Šlachta Jakub, Tureček Zdeněk „C“ a Vávra Pavel.

Adéla Stříšková (vlevo) v prosincovém souboji s Porubou.
Andělé zase složili Porubu. Mostečanky vezou výhru 28:23

Celého turnaje hraného systémem 5+1 se zúčastnilo osm týmů rozdělených do dvou skupin po čtyřech. Švejk byl nalosován do skupiny A společně s týmy FC Meliss, Bukefal a Démoni.

Touto skupinou prošel Švejk suverénně a to v podobě výher 7:0 nad Bukefal, 3:0 nad Démony a remízy s FC Meliss 2:2. Skupinu tedy Švejk vyhrál a do semifinálového utkání šel v pozici vítěze skupiny A proti druhému týmu skupiny B – FC Mukov. Tohoto soupeře Švejk zdolal v poměru 4:2 po dvou zásazích Jana Bohó, a po jednom Jakuba Šlachty a Zdeňka Turečka. Z mosteckého pohledu kuriozitou tohoto semifinálového soupeře byla pozice gólmana, kterou zastával mostecký mistr světa do 21 let, Václav Šlégr.

Vývoj druhého semifinále postavil do boje o zlato Švejku znovu jeho soupeře ze základní skupiny FC Meliss. Stejně jako v základní skupině kladl soupeř velmi tuhý odpor a utkání bylo nesmírně vyrovnané. Švejk však nakonec dokázal přeci jen přetavit svou mírnou převahu ve vedoucí gól Jana Bohó. Přes závěrečný tlak FC Meliss se na tomto stavu již nic nezměnilo a byl to tak mostecký zástupce, kdo po jediném vstřeleném gólu získal pohár pro vítěze turnaje.

Jde tak o další mimořádný úspěch mosteckého malého fotbalu, o který se tentokrát přičinil mostecký malofotbalový nováček Švejk.

Aleš Janeček

Litvínov vyhrál v Olomouci.
Hokejová Verva předvedla vítězný obrat