„Most je prostě jenom jeden," těší se na víkendové klání Vršecký a dodává: „Z ryze matematického hlediska mají samozřejmě pravdu všichni ti, kteří tvrdí, že body z jednotlivých okruhů mají stejnou cenu, ale doma je doma."

Někdejší dvojnásobný šampion starého kontinentu letos spíš jen paběrkuje. Zatím vyhrál tři závody s hendikepovým startem a v průběžném hodnocení mu patří až pátá příčka. Tím spíš se bude snažit vytáhnout na „svém" okruhu. „Kdykoli jsem v Mostě vyhrál, byl z toho na konci sezony titul. Letos to na celkové vítězství nevidím, to ale neznamená, že bych se na domácím okruhu nechtěl předvést v plné síle. Naopak," prohlásil jasně Vršecký, který ještě ve středu absolvoval testování na letišti v Panenském Týnci.

Buggyra v Mostě „osedlá" i druhý speciál, který bude řídit nositel slavného motoristického jména Michal Matějovský. „Zatím jsme se dohodli s managementem Michalova týmu na jednom závodě. Poté se budeme bavit o další možné spolupráci. Každopádně jméno Matějovský do Mostu patří," řekl manažer Buggyry Jan Kalivoda.

Pětitunová monstra vyjedou na mostecký okruh už dnes po poledni, kdy je na programu volný trénink. Osmý podnik mistrovství Evropy vyvrcholí v neděli.