„Ani letos jedny z našich nejmladších hráček na tomto turnaji nechyběly. I když je turnaj jednodenní, vzhledem k dojezdové vzdálenosti jsme vyrazili již v pátek. K Vajgaru dorazilo celkem deset týmů, které byly rozděleny do dvou skupin. My jsme se na palubovce potkaly s týmem domácích, Slávií Praha, Sokolem Písek, s chlapci z Úval a nakonec s SVŠ Plzeň," popsal trenér mládeže DHK Baník Most Jiří Maršík.

Baníkovské hráčky byly rozděleny do dvou vyrovnaných sestav, kdy každá lajna dostávala na hřišti stejnou časovou příležitost.

Kromě prvního zápasu s týmem Jindřichova Hradce, kdy mladí Černí andělé ještě asi spali, byla všechna jejich klání vyrovnaná, což je vzhledem k tomu, že Mostečané nestavěli pouze základní šestku, ale měli dvě vyrovnané, velice lichotivé.

„Velkou pochvalu musím vyslovit všem hráčkám a zvláště Petře Mayerový, která velice dobře odchytala celý turnaj. Kromě samotného turnaje probíhaly ve vedlejší hale dovednostní soutěže, ve kterých se naše Eliška Řádová umístila na třetím místě ze všech účastníků turnaje. Naše účast zde splnila účel na jedničku a tak je to správné, tak to má být," usmál se trenér Maršík.

(jm, vev)