V jednotlivých věkových kategoriích si členové litvínovské týmu podmanili stupně vítězů. Zlatou medaili si odvezla Agáta Vaňková, bronzové kovy ukořistili Jaroslav Soldátek, Kamil Adamovský a Zbyněk Zeman.

„I bramborové umístění se počítá a zde sortiment ovoce a zeleniny z jižní Moravy si odváží Ivo Polách (celkově 20. místo – nejrychlejší z Krušnoman Triathlon Teamu Litvínov) a Petr Farda. Bohužel cíl závodu neviděl a ze závodu odstoupil Tomáš Janošek,“ řekl šéf Krušnoman Triatlon Teamu Litvínov Tomáš Langhammer.

Bobová dráha ve Sport areálu Klíny
FOTO: Bobová dráha se ve Sport areálu Klíny konečně rozjede

Celé vystoupení mělo navíc i jeden hodně příjemný efekt. „Před tímto čtvrtým závodem Českého Poháru v dlouhém triatlonu a duatlonu patřilo našemu týmu v průběžném pořadí v kategorii Sportovní kluby 3. místo. Po úspěšném moravském tažení jsme se dostali průběžně na zlatou pozici,“ těší Langhammera.

Závodilo se i na Nechranicích a ve Frankfurtu

Ve stejný den se v Ústeckém kraji se uskutečnil Hopman triatlon v okolí Nechranické přehrady. Na kratší, sprintérské verzi si v absolutním pořadí první místo urval Oto Ottenschläger. Do TOP 10 se ještě vešli dva členové z Krušnomana a to Jakub Ihnačinec - 9. místo a desítku uzavíral Tomáš Vojtěchovský. Šestou desítku začínal v celkovém pořadí veterán Michal Reindl.

V neděli se pak v německém Frankfurtu uskutečnilo European Championship Ironman Germany na distancích železného muže: 3,8km plavání + 180km cyklistiky + 42,2km běhu. I zde měl litvínovský triatlon svého svěřence – Martina Studenta. Ten dokončil v čase 10:34:25 hodin a v kategorii Muži 40-44 let se umístil na 71. místě.