Rozjetá Alica Kostelná sestřelila ve šlágru házenkářské MOL Ligy Michalovce deseti góly – sedm z nich vsítila ze sedmimetrových hodů. „Ani nevím, kolik sedmiček jsem zahrávala. Navíc je to kolektivní sport a je jedno, kdo se prosadí, zda to budu já, nebo ostatní děvčata,“ řekla po vítězném zápase se skóre 32:28 hráčka, která do Mostu před sezonou přišla z Poruby.

Stále držíte vítěznou šňůru a nezměnily to ani Michalovce. Cenný skalp, že?
Vítězství nás samozřejmě hodně těší, protože nás teď čekají ještě další důležité zápasy. Hrajeme na Slavii a v Porubě. Michalovce jsou velmi těžký soupeř a tohle jsou dva cenné body. Odčinily jsme to, co jsme u nich pokazily poprvé, když jsme tam prohrály.

Jste první přemožitelkyně Michalovců. Jaký to je pocit?
Jsme první a jsou to příjemné body, protože Michalovce body jen tak neztrácejí. Doma jsou taky neporažené, stejně jako my. Jsme tedy rády, že nám to takhle vyšlo.

Překvapilo vás, že jste vlastně měly celý zápas pod kontrolou? Nečekala jste to těžší?
Věděly jsme, že to bude náročný zápas. Šly jsme do něho v plném nasazení hned od začátku, ale takhle chodíme do všech zápasů. Jsem ráda, že jsme to chytly hned od startu a udržovaly si střetnutí pod kontrolou. Kdyby se na nás Michalovce dotáhly více, tak bysme to ještě měly hodně těžké. Ale tady nám pomohlo naše výborné publikum, takže já bych nebrala ani jako překvapení, že jsme celý zápas vedly a vyhrály (úsměv).

Lucia Mikulčík pálí na bránu Michalovců.
OBRAZEM: Takhle se narodila výhra nad silnými Michalovci

Dotáhly jste se sice na tři body, ale asi bude těžké myslet na to, že byste Michalovce přeskočily, že?
To bude těžké. Ony vyhrály na Šale, v Porubě, takže těžko říct, kde by mohly ještě ztratit. Po téhle porážce si navíc myslím, že si to proberou, řeknou si, co udělaly špatně a do dalšího zápasu zase půjdou s maximální motivací.

Ale pro vás jsou to důležité body i z pohledu udržení druhého místa v tabulce.
Přesně tak, jak už jsem říkala, čekají nás ještě těžké zápasy a každý takový bodový zisk je fajn. Jsou to cenné body.

Navíc vy jste se tady rozehrála, proti Michalovcům jste si hodně zaházela.
Jsem ráda, že se mi to podařilo. Proměnila jsem všechny sedmičky, které děvčata vybojovala. Dříve se stalo, že jsem párkrát neproměnila, ale dneska mi to vyšlo. Ale, že bych si počítala, kolik jsem jich dala, tak to ne, vůbec to nevím (smích). Navíc je to kolektivní sport a je jedno, kdo se prosadí, zda to budu já, nebo ostatní děvčata.

No a jak se vám v Mostě líbí?
Líbí se mi tady, zvykla jsem si, jsem tady vlastně už půl roku a nemám problém. Navíc je tady super kolektiv. Jsem spokojená.

Hokejbalisté HBC Most v souboji s týmem Moravy.
FOTO: Hráči HBC Most ovládli doma Final Four evropské ligy