V minulých dnech absolvovali někteří členové SK Leon oddílové soustředění. Pro členy reprezentačního družstva SK Leon, začalo soustředění účastí na Národním poháru (NP) Čechy v Praze, kam odjeli ráno, druhý den soustředění. Výpravu závodníků na NP vedli asistenti trenéra SK Leon pánové Vojtěch Brzoň, řidič a šéf výpravy a Tomáš Vinter, fotograf výpravy.

Hlavní trenér oddílu Petr Václavík st. zůstal se zbytkem oddílu na soustředění v Měděnci, kde se procvičovaly základní techniky kickboxingu. Rozhodnutí zúčastnit se NP i za cenu, že se naruší kontinuita soustředění, se ukázalo jako dobrá volba.

Všichni sportovci, kteří se turnaje zúčastnili, vybojovali nějaký cenný kov a zpět do místa konání si přivezli 6 zlatých, 3 stříbrné a 2 bronzové medaile.

„I přes radost z vybojovaných umístění kalila dobrou náladu vítězům skutečnost, že pořadatel turnaje nerespektoval obecná pravidla a v turnaji, který nese ve svém názvu slovo pohár, udělil vítězům jen medaile,“ doplnil k závodům trenér Petr Václavík.

V neděli den po turnaji již všichni účastníci soustředění cvičili jako jeden celek.

Aby si závodníci trochu odpočinuli od kickboxu, naordinoval hlavní trenér oddílu Petr Václavík st. dvoufázový trénink kung-fu.

Z tělocvičny tak bylo slyšet povely v čínském jazyce, kantonským dialektem jim byly udíleny pokyny, na základě nichž cvičenci prováděli jednoduché ale i složité techniky stylu Hung Gar ze školy jižní Shaolin. Na závěr dne věnovaného kung-fu si všichni při cvičení ve dvojici zopakovali aplikace pro reálný boj.

V dalších dnech soustředění probíhaly dvoufázové tréninky, kdy jedna tréninková jednotka trvala 120 minut. Tréninky byly podle plánu trenéra Václavíka st. různě členěny podle obtížnosti nebo fyzické náročnosti tak, aby jejich stavba vyhovovala reprezentantům, ale i úplným začátečníkům.

„Vzhledem k tomu, že se soustředění zúčastnili i nejmladší bojovníci, bylo do plánu soustředění zahrnuto i mnoho her a různých pohybových aktivit, a to i v přírodě. Ve středu dopoledne byl naplánován relaxační pobyt v plaveckém bazéně v Chomutově. Tuto aktivitu si opravdu všichni pochvalovali a vyslovili přání, že příští soustředění by se mohlo skládat ze samých střed,“ usmál se Václavík.

Tak jako všechno hezké rychle končí, skončilo i oddílové soustředění SK Leon a na sportovce čeká mnoho domácích i zahraničních turnajů, kterých se chtějí zúčastnit.

„Navíc je čeká páskování, respektive zkoušky z technické vyspělosti a v dubnu významná vzdělávací akce. V Kung-fu centru totiž proběhne mezinárodní seminář pro disciplíny lightcontact a kick-light, pod vedením členů Italského Best Fight Teamu,“ uzavřel Václavík. (vac, vev)