Jak bude kondiční příprava mosteckých házenkářek probíhat? Mají hráčky svůj individuální plán nebo se chystají týmově?
Hráčky mají dané termíny, kdy s přípravou začít. Ty jsou určeny hlavně podle jejich vytíženosti v uplynulé sezoně. Pokud bylo nějaké zranění a nehrály, tak příprava začala daleko dříve, holky z reprezentace měly samozřejmě pauzu delší. Vše řešíme operativně podle jejich stavu. Každá hráčka dostala individuální plán, kdy se připravujeme týmově, ale zároveň jsou plány upraveny podle jejich momentální fyzické kondice. Individuálně denně řešíme provedené tréninky, konzultujeme, jak se holky cítí, zda nejsou unavené a jak plán zvládají.

Dohlížíte jim také na jídelníček?
Strava samozřejmě neodmyslitelně patří k přípravě a celkové připravenosti. Myslím, že má padesátiprocentní vliv na to, jaký výkon sportovec podá. Takže ano, řešíme. U některých hráček stačí dát základní pravidla, kterých by se měly držet - čeho se vyvarovat a změna je viditelná vpodstatě do měsíce. Některé hráčky ale potřebují jídelníček přímo pro sebe podle jejich váhy a tam je samozřejmě důležité, aby vše dodržovaly a jídlo si i vážily. Tato varianta je více náročná, ale vyplatí se.

Soustředění mosteckých házenkářekZdroj: Facebook DHK Baník Most Černí andělé

Soustředění mosteckých házenkářek. Zdroj: Facebook DHK Baník Most - Černí andělé

Čeká vás soustředění. Na co se tam mohou házenkářky pod vaší taktovkou těšit?
Ve čtvrtek jsme odjeli do Horní Blatné, kde je kolem plno krásných kopců a sjezdovek (úsměv). Holky se můžou těšit většinou na tři tréninkové jednotky denně a jeden den mají naplánované čtyři. Ale čeká je i bazén, sauna nebo vířivka. V plánu je také nově návštěva mentálního kouče Jiřího Kastnera, jenž nám pomůže s psychickou stránkou, která je taky velmi důležitou součástí celkové přípravy.

Je tento model se zkušenou kondiční trenérkou i jednou z možností, jak třeba v nové sezoně zkusit sesadit z trůnu lepší připraveností a fyzičkou vládnoucí Michalovce?
Tento model je myslím správnou cestou. Všeobecná fyzická připravenost těla je vždy důležitá, ať už pro vlastní pocit, psychiku, tak výkon. Když bude hráčka vědět, že to uběhá, je zpevněná a zátěž zvládne, tak daleko lépe se jí bude do zápasu nastupovat. Každopádně vždy je vše jen o nás samotných, takže pokud bude fungovat spolupráce mezi trenéry a holkami, budou naslouchat a budou chtít (důrazně) být těmi lepšími a dát do toho vše, tak výsledky na sebe nenechají čekat.

Někdy bych ji zaškrtila, směje se zpocená brankářka Bezpalcová

Soustředění mosteckých házenkářekZdroj: Facebook DHK Baník Most Černí anděléMost - Zajímavé léto zažívá brankářka Černých andělů Eva Bezpalcová. V červnu se proháněla po vyhlášených plážích v Thajsku, krmila opice a slony. Teď se prohání taky, ale po betonových a kamenitých terénech. Zažívá krušnou letní přípravu pod kondiční trenérkou Petrou Königovou. "Někdy bych ji zaškrtila," směje se Bezpalcová pod náporem dřiny. Dobrá nálada ji neopouští. Ví, že fyzička a připravenost se budou hodit.

"S Péťou to rozhodně není žádný med, ale když se podívám zpětně kolik práce jsme s ní odvedly, tak to určitě stojí za to. Sice je to neuvěřitelná dřina, pot a krev, ale myslím si, že výsledky se dostavují," hodnotí Bezpalcová dril, který zažívá už několik posledních týdnů.