„Snažíme se do naší akademie dostat nejlepší možné jezdce z celého světa. S Emersonem a Tondou Charouzem jsme našli mladého Emma Fittipaldiho jako možnou akvizici, aby mohl s námi trénovat a jezdit. Chtěli bychom mít dobré výsledky ve Formuli 4. Teď ho testujeme. Emerson se stěhuje z Ameriky do Itálie, abychom mohli jeho synovi nastavit komplexní tréninkový program na zimu,“ řekl majitel závodní stále Buggyra Martin Koloc s tím, že v případě angažování Fittipaldiho juniora, kterému je třináct let, bude tým žádat o výjimku vzhledem k jeho věku.

Mladého talenta na okruhu mosteckého autodromu sledoval jeho slavný otec i matka. Špunt obkroužil za asistence kamer a fotoaparátů několik kol v závodní formuli. A slavné geny nezapřel. „Mladej je z dobrého vrhu, je to dobrá krev,“ komentoval to s úsměvem Koloc.

Na okruhu v Mostě závodili motorkáři.
FOTO: Na okruhu v Mostě závodili motorkáři. Teď se čeká na trucky

„Není to nejrychlejší auto na světě, ale jezdí skvěle. Navíc tým Buggyra je skvěle organizovaný. Je to zajímavé testování,“ vyjádřil se Fittipaldi junior.

Překvapení čekalo i na jeho slavného otce, který poprvé v životě usedl za volant silného tahače. „Konečně teď vyzkouší pořádné auto,“ smál se týmový inženýr-analytik David Vršecký, dvojnásobný mistr Evropy v okruhových tahačích. Co na to sám slavný Brazilec, který bojoval ve zlaté éře Formule 1, kdy na okruzích řádil například i Niky Lauda?

„Byla to moje první zkušenost s takovým vozem. Nikdy dříve jsem truck neřídil. Bylo to opravdu něco úplně jiného než jezdit v klasické formuli. Mostecký okruh je opravdu krásný,“ vyjádřil se Emerson Fittipaldi po nové zkušenosti, kterou zažil v 73 letech.