Naposledy osmnáctiletá Šípová hrála začátkem února 2018 v Evropském poháru EHF. Pak už jen kousala bolest po operaci předního zkříženého vazu v koleni a snila o tom, že se vrátí na hřiště. Spoustu měsíců rehabilitovala, cvičila, trénovala, radovala se z každého výskoku, pomáhali i sportovně založení rodiče. A jak říká v legendární hlášce filmový Terminátor alias Arnold Schwarzenegger: „Já se vrátím“, tak i Šípová se vrátila. Jen místo kulek z brokovnice sype ve stejné kadenci míče na bránu. Už před týdnem v zápase starších dorostenek Mostu osmi góly pomohla k výhře 32:22 nad Otrokovicemi. Teď se poprvé ukázala i v domácí mostecké hale, kde přispěla k porážce Veselí nad Moravou 35:21 zase osmi góly.

„První zápas jsem sice hrála už minulý týden, ale dneska poprvé doma. Byla jsem strašně nervózní, protože přece jen rok je rok. Ale snažila jsem se do toho dát všechno, a i když to není takové, jaké bych si to představovala, tak snad už to bude jen lepší a lepší,“ vyjádřila se Veronika Šípová ke svému návratu k házené po dlouhé době.

Zleva v černém mostecké Lucia Mikulčík, Dominika Zachová a Veronika Mikulášková sklaply v obraně kleště. Bánovcům dovolily 17 gólů.
Dvanáctý zářez! Mladičký tým Bánovců neměl v Mostě šanci