„A já si dovolím tvrdit, že pokud na tomto postu vytrvá se stejným přístupem k tréninkům, který měla doposud, čeká ji skvělá kariéra,“ vyzdvihl Řádovou mládežnický trenér Mostu Jiří Maršík. Jak turnaj z pohled Mostečanek probíhal?

Mladé házenkářky si ve skupině B poměrně hladce poradily s děvčaty ze Slavoje Tachov 11:2, se Sokolkami z Kobylis 14:3, trošku více pod kotlem už musely zatopit v zápase ze Slavií Praha „B“ 15:8. Hrálo se v minutáži 1 x 20 minut a o první místo se v posledním zápase turnaje utkala mostecká děvčata s jasným vítězem skupiny A, kterou nebyl nikdo jiný než Slavia Praha „A“. Tady už ale Mostečanky narazily a padly 4:13. V turnaji tak bral Most příjemné stříbro. Bronzové místo obsadily hráčky slavistického béčka.

Litvínovská plavkyně a medailistka Adéla Bergmanová po závodech.
Litvínovští plavci vybojovali na domácí půdě 21 medailí

„Asi lehkým proplutím skupinou, byla naše děvčata ukolíbána a přesto, že v žádném případě nemohla očekávat hladký průběh ve finále, nedokázala k utkání nastoupit patřičně nažhavené a koncentrované. Fatálními ztrátami míče jsme nechali soupeře odskočit a utkání už dohrávali se svěšenými hlavami. Prostě v minutáži 1 x 20 min. moc času na nápravu chyb nemáte,“ hodnotil trenér DHK Baník Most Jiří Maršík.

„Cíl, který jsme si dali a který spočíval v tom si finále užít, nám nevyšel. Užil si ho pouze soupeř. Jestli byly slzy našich děvčat na konci proto, že jsme turnaj nevyhráli, nebyly na místě. Ovšem jestli byly proto, že jsme neodmakali celých dvacet minut, že jsme svěsili hlavy a rezignovali, měly by děvčata plakat ještě dnes,“ poukázal Maršík.

Sestava a góly Mostu:

Eliška Řádová - brankařka, Adéla Scheithauerová 12/1, Sára Hojerová 1, Eliška Jindřichová 6, Nikola Rišková 1, Barbora Kočí, Kateřina Šuttoová 2/1, Linda Stará, Kateřina Filová 8, Aneta Křepelová 7, Adéla Čásová 7. Vedoucí: Miroslav Straka. Trenér: Jiří Maršík.