Mostečtí sice stále mají zápas k dobru, nicméně do prvního víkendového utkání v Pardubicích šli s vědomím, že poslední Rakovník bodoval a může se pořadí na chvostu tabulky změnit. Jenže proti favorizovanému domácímu týmu nakonec neuspěli.

V první třetině padlo po jedné brance na obou stranách. V prostředním dějství Pardubice strhly vedení na svou stranu a když pět minut před koncem srovnal Chytrý na 2:2, vypadalo to s Mostem dobře. Jenže následovaly dvě chyby, které domácí potrestali, a tak Severočeši odjížděli s porážkou.

V neděli Mostečtí nastoupili proti svému soupeři z posledních příček extraligové tabulky a nedali mu šanci. Řádil hlavně veterán Švancar, který si v zápase připsal na své konto dvě branky a dvě nahrávky. A protože si ještě připsal přihrávku už v sobotním duelu v Pardubicích, stal se s pěti kanadskými body neproduktivnějším víkendovým hráčem Kovodemontu.

Mostu patří v současnosti v tabulce předposlední 10. místo. Má jednobodový náskok před posledním Rakovníkem. V čele je Alpiq Kladno.

Víkendové výsledky HBC Kovodemont Most:

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice — HBC Kovodemont Most 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 6. Kubeš (Česák, Filip), 29. Česák, 41. Březina (Filip), 45. Kubeš (Březina) – 7. Krajíček (Šnajdr), 40. Chytrý (Švancar)
Rozhodčí: Vrba, Zbořil. Vyloučení: 2:7. Využití: 1:0. Diváků: 51

Kovodemont Most: Brém – Böhm, Faltín, Jakubů, Koudelka, Valenta – Bruštík, Chytrý, Krajíček, Novák, Plachý, Singer, Šnajdr, Švancar

HBC Kovodemont Most — HBC Rakovník 5:3 (1:2, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 4. Bruštík (Švancar, Chyba), 17. Plachý (Krajíček, Zika), 17. Švancar (Bruštík, Chyba), 38. Bruštík (Švancar, Koudelka), 42. Švancar (Bruštík, Koudelka) – 11. Hradecký (Schnaubelt, Eitler), 12. Tvarůžek (Šíma), 37. Šíma (Hradecký)
Rozhodčí: Kettner, Záhora. Vyloučení 5:7, využití 2:2.

Kovodemont Most: Brém – Čížek, Chyba, Kopýtko, Koudelka, Plachý, Zika – Böhm, Bruštík, Drenčko, Chytrý, Krajíček, Novák, Singer, Šnajdr, Švancar