Z litvínovské líhně se na tato mistrovství probojovalo 6 plavců. Petr Adamec, Filip Brna, René Petr Macháček, Laura Prantová, Adéla Andrlová a Linda Marášková.

V Prostějově mezi čtrnáctiletými plavci zanechal výraznou stopu Petr Adamec, když ze šesti startů získal pět medailí. Stříbro Adamec vybojoval na kraulové stovce, třikrát bral bronz na dalších oblíbených kraulových tratích 200 m, 400 m a 1500 m. A absolutním překvapením bylo parádní třetí místo na trati 200 m znak, kdy si o 6 vteřin vylepšil svůj dosavadní osobní rekord.

V Mladé Boleslavi vířili vodu třináctiletí Filip Brna, René Petr Macháček a Laura Prantová. Do desítky nejrychlejších se dokázala prosadit jen Laura Prantová a to na trati 100 m motýl, kdy v osobním rekordu obsadila právě desátou příčku.

Dvanáctileté žactvo reprezentovaly v litoměřické pětadvacítce dvě dívky a to Adéla Andrlová a Linda Marášková. Do první desítky nejrychlejších se dvakrát probojovala Adéla Andrlová, když dohmátla na deváté příčce na trati 100 m znak a na trati dvojnásobné jí patřila příčka desátá.

Fanoušci na hokeji Chomutov - Klášterec
FOTO A VIDEO: Piráti na Jágra nechodí, už se těší na vyhrocené bitvy s Bílinou