"Celý víkend byl úspěšný. Celkově jsem třetí s docela velkým náskokem na čtvrtého Albaceteho a odstupem 15 bodů na druhého Lenze. Uvidíme, co bude dál. Teď nás čeká Zolder, kde to máme docela rádi, takže uvidíme, jak se nám bude dařit tam," řekl šestatřicetiletý Lacko.

Pilot týmu Buggyra Racing Adam Lacko po sobotním bronzu v hlavní závodě přidal v neděli stříbrný pohár.  "Neděle pro nás byla úspěšná. V hlavním závodě se mi povedl start, využil jsem strkanice v prvních dvou zatáčkách a protáhl se z čtvrtého na druhé místo. Nejprve byl za mnou Němec Jochen Hahn, pak jeho krajan Sascha Lenz. Zkoušeli to na mě oba několikrát v každém kole, ale držel jsem správnou stopu a nedal jim prostor. Byla to z mé strany jízda bez chyb a byla odměněna druhým místem," uvedl Lacko.

Český tým Buggyra během mistrovství Evropy tahačů v Mostě.
Mostecký experiment. Lacko šteloval nastavení trucku, dojel na bedně

Závody mistrovství Evropy tahačů v Mostě.Závody mistrovství Evropy tahačů v Mostě.Zdroj: Buggyra

Druhý pilot Buggyry Téo Calvet z Francie dojel v neděli pátý a šestý, Aliyyah Kolocová třináctá a čtrnáctá. Calvet vede takzvanný Goodyear Cup, v jehož rámci v Mostě vyhrál tři jízdy a zažil nejvydařenější víkend v ME v kariéře.

Buggyra testovala v Mostě před sezonou 2021.
Lacko šlapal po horách a kutil. Už se těší na ME v Mostě: Doma se chci předvést

"Myslím si, že to pro mě bylo velmi dobré. Poprvé v kariéře jsem byl v absolutním pořadí druhý a celkově jsem maximálně spokojený. Už se těším na další závodní víkend," řekl Calvet.

Do čela seriálu se na severu Čech posunul Maďar Norbert Kiss. Druhé místo v průběžném pořadí drží Sascha Lenz z Německa. Evropský šampionát tahačů bude pokračovat třetím dílem v polovině září v Zolderu.