Matvej předvádí vytrvalý jezdecký růst a ve svém třetím roce za volantem motokáry podává suverénní a stabilní výkony. Potvrdilo to jeho prvenství v úvodním měřeném tréninku a pak i v obou bodovaných jízdách. V Superfinále, které se jede na víc kol a je hodnoceno větším množstvím bodů, nezaváhal a dojel si pro třetí vítězství víkendu.
"Technika držela, počasí přálo a Matvej šel cílevědomě za svým cílem. Reaguje na pokyny a doporučení a postupně stoupá," pochvaloval si trenér Ivan Houzák.

Ve Vysokém Mýtě sbírali hlavně další zkušenosti také další frekventanti Prague Academy, kteří jezdí v barvách mosteckého týmu. Školáci Václav Strakatý, Stefano Fagone, Miloš Roudnický, Patrik Svoboda a Ladislav Moucha v kategorii Mini 60 jezdí sice zatím spíš ve druhé polovině startovního pole, ale i na nich je poznat postupné zlepšování. "Na ten vrchol je dlouhá cesta a vyžaduje vytrvalost. Kluci ale postupně zrychlují a to je hlavní," dodal trenér.

Podle zavedeného zvyku se vždy týden po podniku Poháru AČR na dotyčném okruhu jede oficiální Mistrovství České republiky v kartingu, takže mostecký tým se zase do Vysokého Mýta vrátí. Podle slov trenéra mají jezdci dobře natrénováno, takže se čeká pokračování ve vítězném tažení.

Dušan Matouš