„Moc se na zápas těším, ačkoli moc dobře vím, do jakého pekla jdeme. Čeká nás taková menší tsunami, ale my vyrážíme s velmi silnou lodí, takže věřím, že to zvládneme," říká před úvodním nedělním zápasem v Německu Peter Dávid, lodivod mosteckého Baníku.

Metzingen je sice favoritem, rozhodně to ale neznamená, že by se Černí andělé předem vzdávali. „Minsk byl v minulém kole poháru také v roli favorita a podařilo se nám ho porazit. Do každého zápasu vstupujeme naplno a s odhodláním, že můžeme soupeře překvapit. Samozřejmě nejsme naivní, velmi dobře známe sílu našeho protivníka, ale postupuje ten, kdo lépe zvládne 120 zápasových minut," vykládá na klubových stránkách Dávid.

Pro ostříleného slovenského kouče bude pohárový souboj reminiscencí na jeho několikaleté německé angažmá. „Když jsem v roce 2006 přebral tehdy třetiligový ženský tým po Tomáši Kuťkovi, kterého mostecké publikum také velmi dobře zná, povedlo se mi během roku a tři čtvrtě postoupit z třetí ligy až do Bundesligy. A naším častým druholigovým soupeřem býval právě Metzingen. Už tehdy patřil ke špičce druhé ligy. Za poslední roky se družstvo skvěle vyvinulo, loňská sezona mu skvěle vyšla a získalo titul vicemistra. Dalo by se říct, že ze špičkového družstva druhé ligy, se stalo špičkové družstvo Bundesligy, které momentálně kraluje," vzpomíná Dávid.

Mostečanky čeká bouřlivá atmosféra. „Naší výhodou je fakt, že v Mostě hrajeme pravidelně před zaplněnými ochozy sportovní haly a věřím, že divácká kulisa bude na domácím utkání 22. října stejně bouřlivá jako v Německu," dodává Dávid, který nechce nic podcenit, a proto Baník vyrazí do Metzingenu už den před zápasem.

První mač se odehraje v Metzingenu teď v neděli 16. října, odveta v Mostě je 22. října.