„Tým Veselí dobře známe a máme čas se na něj dobře připravit,“ říká mostecký kouč Peter Dávid, který cepoval své svěřenkyně i během velikonočních svátků a teď doufá, že se mu „ošizená“ pomlázka vrátí za pár týdnů ve zlatě.

Jak se připravujete na play off?

Příprava začala už v minulém týdnu před Velikonoci a také během svátků, kdy holky dostaly výživné individuální tréninky (úsměv). Ještě zkraje týdne jsme na trénincích hodně zamakali. Teď už se ta intenzita bude ztenčovat a přijde na řadu taktická stránka věci. Jinak jsme se sešli v kompletní sestavě.

Je výhoda, že před play off jste vlastně měli celkem dlouhou dobu se dostatečně připravit?

Samozřejmě, že tým Veselí velmi dobře známe a je výhodou, že máme na přípravu na tohoto konkrétního soupeře relativně dlouhou dobu. V sezoně jsme s Veselím dvakrát hráli, narazili jsme na něj i v Českém poháru. Není to pro nás žádná neznámá.

Katarína Kostelná střílí v posledním zápase na branku Písku. Vedle stínuje spoluhráčka Veronika Mikulášková.
Černí andělé utečou i pomlázce. „Holky mají běžecký program,“ řekl kouč Dávid

Přesto, na co si dát u soupeře jako Veselí pozor? Čím je nepříjemný?

Vynikají v individuálních činnostech. Mají tam zkušené a dobré hráčky jako jsou Kučerová, Kubáčková nebo na pozici pivota hrající Pastorková. Kromě toho soupeři dobře funguje spolupráce dvojic. Na to se musíme velmi dobře přichystat. A ještě jedna věc – atmosféra ve Veselí. To možná bude nejtěžším faktorem prvního zápasu. Sedačky nebo hlediště jsou hodně blízko hřiště, je to takové specifické, pro mě tedy určitě – špatně se tam dostávám do tempa (úsměv).

Mluvil jste o kompletní sestavě, ale vám bude chybět zraněná Alica Kostelná, která už nehraje pár týdnů. Je šance, že se by do play off vrátila?

Spíše si myslím, že ne. V opačném případě by to byl zázrak. Alica nám chybí už asi měsíc, takže jsme okamžitě reagovali dalšími hráčkami, které máme k dispozici a postupně se nám daří mezeru v obraně zacelit. Bohužel zranění ke sportu patří, důležité je jako tým umět na situaci zareagovat.

Jana Šustková je v Mostě první sezonu a chystá se s týmem na play off.
Andělská snajperka Šustková: Rodina ví, komu má fandit