Mají si co vracet. Michalovce na podzim přejely doma Most vysoko 29:21 a v probíhající sezoně ještě neprohrály. Jejich vizitka zvoní: 13 výher a jedna remíza, vedení v tabulce o pět bodů před Mostem. Jenže Černí andělé surfují na vítězné vlně a doma, stejně jako Michalovce, letos ještě neprohráli. Na drama je zaděláno.

Kdo si pamatuje střetnutí těchto gigantů v Mostě loni, tak si vybavuje hodně tvrdý zápas. „Vždycky, když přijíždí lídr soutěže, jde o velký tahák pro fanoušky. Klidně se dá mluvit o jednom z vrcholů česko slovenské soutěže, ačkoli nás ještě čekají další vrcholy, zejména v rámci české ligy,“ říká trenér Mostu Peter Dávid. A ten zároveň apeluje na fanoušky, kteří umí v mostecké hale vytvořit neskutečnou atmosféru.

Valentýna Studentová, závodnice Plaveckého klubu Most.
Plavkyně Studentová trénovala v Austrálii a pak lámala rekordy

„Udělalo by nám velkou radost, kdyby si diváci našli cestu do mostecké sportovní haly. Takto špičkové týmy v Mostě nejsou k vidění každý den. Navíc, abychom takto těžkého soupeře udolali, potřebujeme podporu fanoušků dvojnásob. Oni jsou právě ten motor, který nás žene dopředu,“ vyzývá příznivce lepkavého míče slovenský odborník.

Jak na Michalovce vyzrát a získat další výhru? „Myslím, že bude důležité hrát uvolněně, nepřemýšlet nad tím proti komu hrajeme,“ uvažuje nejzkušenější Černý anděl brankářka Dominika Müllnerová. „Když budeme bojovat a přidáme k tomu kolektivní hru, pak věřím, že to bude pěkný a napínavý zápas,“ doplnila Müllnerová.

Michalovce: Nic snadného nás nečeká

Slovenky v minulé sezoně řízly do kádru a výsledkem byla ztráta interligového titulu, který jim uzmul právě Most. Tým se ale opět zkonsolidoval a ukazuje, že výhybku hodil na správnou kolej.

„Most má momentálně také dobrou fazonu, když neprohrál tuším osm zápasů, navíc v prosinci se stal i vítězem Českého poháru. Naposledy vyhrál v Olomouci, kde se například nepodařilo vyhrát nám (tam Michalovce poprvé v sezoně ztratily bod za remízu pozn. redakce). Nic lehkého nás tam nečeká,“ řekl pro Noviny Zemplína trenér Michalovců Peter Hatalčík. Zároveň ale dodal, že svému celku věří, což se momentálně odráží i v jeho formě.

„Jedeme do Mostu klidnější, protože v tabulce máme nějaký náskok a nebudeme až pod takovým tlakem, jak bychom byli, kdybychom předtím nezvládli zápasy v Šale a Porubě,“ doplnil Hatalčík. Kdo bude nakonec slavit?

Olomoucká brankářka Lucie Rašková.
Andělé dál loupí body. Müllnerová a spol. uspěly v Olomouci