Dvaatřicetiletá střední spojka se po jedenácti letech vrací do země galského kohouta. Po štacích ve francouzských klubech S. A. Mérignacais HB a F.S.E. Achenheim se uspala nováčkovi druhé nejvyšší soutěže Stella Saint-Maur. "Z mojí strany je to už definitivní. Tento týden jsem podepsala smlouvu na jeden rok s opcí," potvrdila přesun na jih Evropy pro agenturu SITA Beňušková.

Aspirantka na ocenění pro nejlepší házenkářku Slovenska za rok 2013 opouští sever Čech po třech letech. V Mostě se podílela na všech historických úspěších Černých andělů. "Bylo to pro mě nejtěžší rozhodnutí v kariéře. Řešila jsem to měsíce, zvažovala pro a proti, když jsem mohla v Mostě zůstat i nadále. Až čas ukáže, jestli to byla správná volba, protože změna je vždy risk," svěřila se Beňušková, která v Baníku prožila možná nejlepší sezony své kariéry.

"Na Most budu vzpomínat jen v dobrém, ať už po házenkářské nebo lidské stránce. Lidé ve městě žijí házenou a myslím si, že něco takového, co se tady dělo v minulých dvou sezonách, jsem nikdy předtím nezažila a už asi ani nezažuju," míní pětinásobná mistryně Slovenska a majitelka čtyř interligových titulů, když kromě Mostu vyhrála předtím třikrát s Michalovcemi.