Ještě deset minut před koncem byl stav vyrovnaný, ale pár technických chyb v poslední desetiminutovce připravilo mostecké hráčky o dobrý vstup do nového ročníku házenkářské ligy.
Olomouc SCM – DHK Baník Most 28:20 (12:10)
O zápase a sestavě hovořil po utkání trenér mosteckého týmu Jiří Hanus.


První otázka vyplynula hned při pohledu na sestavu Mostu. Proč na soupisce nejsou tři hráčky základní sestavy?
Myslím, že není na místě mluvit o základní sestavě. Je to pro nás sezóna, ve které chceme určitě uspět a navázat tak na minulý ročník, ale máme zároveň v plánu dát možnost především mladým hráčkám, aby se v co nejbližším období dostaly do herní pohody a srovnaly se s tak velkým skokem, mezi dorosteneckou a ženskou ligou.
Není to hazardování pouštět do hry tak mladé a zatím nezkušené hráčky?
Nemyslím, a ani nemůžeme myslet na hazardování. V družstvu máme 17 hráček, a to se nám ještě v první lize za ty tři roky nepoštěstilo. A mohu s jistotou říct, že tak silné družstvo jako máme v tomto ročníku jsme ještě neměli.
Přesto jste v Olomouci prohráli. V čem vidíte důvod?
Chybí nám dvě nejlepší hráčky, protože po dohodě s Hankou Martínkovou a Martinou Vysloužilovou, které jsou na hostování v Jindřichově Hradci, budou tyto hráčky hrát jen některá utkání, a to především ty v domácím prostředí. Dále nám v týdnu před prvním kolem onemocněly obě hráčky, které hrají na postu pivota, což se samozřejmě také projevilo a v neposlední řadě chceme, aby tým posílila Karin Schererová, což se zatím nestihlo.
Kdy tedy budeme moci vidět tu nejsilnější sestavu?
Myslím, že to je dobrá nahrávka na pozvánku pro diváky. V neděli 14. září od 15.00 hodin přivítáme družstvo z Chebu, a v tomto zápase nastoupí asi to nejkvalitnější, co v dnešní době máme. Tímto bych rád pozval všechny fandy sportu, aby přišli podpořit naše děvčata.
Sestava a branky Mostu: Nikola Machová, Jana Lenkvíková, Kristína Černá 2, Kateřina Dvořáková 4, Dana Mrkvičková 5, Pavla Janečková 4, Marie Kovačková, Kamila Vysloužilová 2, Markéta Benešová 3, Marcela Šplechtová.