Ve vyrovnaném zápase začala lépe Poruba, která dokázala odskočit až na rozdíl čtyř gólů, ale po dvaceti minutách domácí Andělé srovnali a vyrovnané skóre pokračovalo v podstatě až do samého závěru. Přesně třicet vteřin před koncem Mostečanky vedly o gól 19:18, Poruba si vzala time out a z následného útoku srovnala a začala slavit bod. Hurónskou radost Ostravanek navíc pět vteřin před koncem podpořila brankářka Roháčková, která zlikvidovala šanci Mostu a začala jásat. Jenže míč se obranou ještě dostal k Petře Maňákové a ta propálila všechno před sebou. Balon se zatřepal v síti vteřinu před sirénou. Gólmanka Poruby Roháčková padla na hřiště a rozplakala se.

„Teď jsem strašně zklamaná, takový kousíček chyběl. Prožívám to hodně a navíc zápasy s Mostem, proti kterému hrát je samo o sobě motivace,“ vysvětlovala Lenka Roháčková a utírala si slzy do křiklavě oranžového dresu.

Trenéra Černých andělů Petera Dávida téměř odvážela sanitka. „Dneska jsem měl v posledních vteřinách skoro infarkt, myslím, že pár diváků taky. Petra Maňáková to vzala na sebe a dopadlo to úžasně. Je skvělé, že v takové fázi najdeme hráčku, která umí rozhodnout,“ klaněl se Maňákové Dávid.

Sama hrdinka deset dní bojovala s chřipkou, nachlazením, po zápase bylo vidět, že je hodně unavená. „Ale marodní už jsem ukončila,“ hlásila s úsměvem Maňáková. „Dohnala mě chřipková epidemie, taky kašílek, takže pro mě to byl po tomhle strašně těžký zápas,“ popisovala kanonýrka, která stovkám diváků připravila zajímavý závěr středečního dne.