Pokud by „černí andělé", jak se týmu přezdívá, v sobotu 
22. listopadu porazili v odvetě druhého nejprestižnějšího evropského klání – Poháru EHF – na domácí půdě ruský Rostov na Donu, věhlas klubu by stoupl, stejně tak výdaje. 
„V případě postupu nám začne shánění finančních prostředků na další kolo. Věříme, že tyto finance jsme schopni zabezpečit," říká místopředsedkyně Baníku Most Pavla Chotěborská. Chce klub skutečně postoupit, nebo by pro něj byla snazší a levnější cesta vyřazení? „Postoupit určitě chceme," odpovídá Chotěborská. „Evropské poháry hrajeme nejen z důvodu získávání zkušeností, ale i s cílem postoupit co nejdál."

To Most předvedl v sezoně 2012–2013, kdy se Baník stal historicky prvním českým vítězem jedné ze soutěží Evropské házenkářské federace (EHF), když ovládl Vyzývací pohár.

Baník Most v letošním Poháru EHF vyřadil švýcarský Brühl. Cestování do země pod Alpami bylo výrazně jednodušší a levnější než víkendový trip do Rostova na Donu, odkud Mostečanky odjely s porážkou 21:26. Klub „stála" téměř 200 tisíc korun. A to ještě do Ruska poslal okleštěné družstvo čítající jen 12 hráček.

Levnější variantou by bylo odehrát oba zápasy v jednom místě, tak jak se domluvili zástupci Poruby a portugalského Juve Lis, který o víkendu odehrál oba duely Vyzývacího poháru na severu Moravy. „Jenže ani jedna strana nehodlala ustoupit, protože oba týmy chtěly hrát doma před vlastními fanoušky," vysvětluje Chotěborská.

Klub tak čekají další náklady. „Musíme zajistit dopravu 
z a na letiště ruského týmu, přepravu na utkání a trénink, ubytování a stravu pro celou ruskou výpravu. Také letenky pro rozhodčí a delegáta, stejně tak ubytování, stravu, diety, stanovenou odměnu za zápas,
a navíc poplatek za třetí kolo evropských pohárů, který činí 375 eur," vypočítává Chotěborská. Jde tedy o dalších sto tisíc korun.

V ženské házené neplatí zásady z mužského fotbalu, tedy že by pokladnu naplnil příjem z televizního vysílání. „Pokud bychom chtěli přenášet utkání televizí, museli bychom zaplatit poplatek EHF v přepočtu 83 tisíc korun za reklamní 
a vysílací práva," uzavírá téma prodělečných startů v evropských pohárech místopředsedkyně Baníku Most Pavla Chotěborská.