„Protože se do této celorepublikové soutěže pod názvem Žákovská liga přihlásilo pouze 23 týmu z Čech a Moravy, měli jsme v prvním kole, ke kterému jsme zajížděli na horkou půdu ambiciózní DHC Plzeň, pouze tři soupeře. V této soutěži je už tradičně minutáž utkání stanovena na 2 x 20 minut,“ vysvětlil trenér mládeže DHK Baník Most Jiří Maršík.

Prvním soupeřem mosteckých Černých andělů v letošním ročníku byly shodou okolností děvčata ze Spartaku Ústí nad Labem, se kterými se pravidelně potkávají v oblasti.

Přesto, že i tentokrát Andělé utkání ovládli od začátku do konce, nemohli vypustit ani minutu a i zde uhájili letošní neporazitelnost s tímto soupeřem a zvítězili 21:16.

V brance Litvínova se po viróze znovu objevil Michael Petrásek.
S Petráskem v brance urval Litvínov v Liberci bod

„K druhému klání tohoto dne jsme vzhledem k rozlosování museli naskočit pouze po půlhodinové přestávce a to proti domácím házenkářkám z DHC Plzeň. No a náš rozpačitý začátek, proti vysoké zdi na brankovišti z velice urostlých plzeňských hráček znamenal to, že jsme se naší první branky dočkali až v deváté minutě zápasu, kdy se uvolněním jedna na jednu prosadila naše nejmladší hráčka Eliška Řádová,“ popsal Maršík.

„Přesto, že jsme po prvním poločase prohrávali o čtyři branky 5:9, nehodili jsme flintu do žita a ve druhém poločase dotáhli trošičku zaskočené domácí na jednobrankový rozdíl. Bohužel v tento okamžik neproměňujeme sedmimetrový hod a soupeř opět odskakuje, i když se znovu pokoušíme zvednout hlavu a jít dál na otočení skóre už nezbývá čas a padáme o dvě branky 12:14,“ mrzelo trenéra.

V posledním utkání tohoto dne nastoupily Mostečanky proti nepříjemným děvčatům z SHK Velká nad Veličkou. Soupeř jim dlouho nedovolil dostat se do tempa a přes to, že stále vedly, nebylo to z jejich strany nic moc, poločas 10:8.

Slavnost rozsvícení vánočního stromu na 1. náměstí v Mostě.
FOTO: Mostečané zaplnili v mrazu náměstí, kde se rozsvítil hlavní vánoční strom

„Ve stejném duchu probíhá i druhá půle a až v závěru se trošičku uklidňujeme a v poklidu dohráváme s lavičkou a připisujeme si další dva body za vítězství 22:17. Je škoda, že nám v sobotu chyběla zraněná Adéla Scheithauerová, která je nedílnou součástí naší první vlny rychlého útoku, ale pozitivní pro nás je, že především v zápase s DHC Plzeň, jsme se opět přesvědčili, že bojovat je potřeba až do posledního hvizdu rozhodčího,“ dokreslil Jiří Maršík.

Sestava a počet vstřelených branek:

Tereza Jurinová a Daniela Svobodová – brankařky, Sára Hojerová – 1/1, Eliška Jindřichová – 6, Nikola Rišková, Adéla Martínková – 2, Kateřina Šuttoová – 3, Eliška Řádová – 7, Lucie Válečková, Kristýna Turčanová – 3, Kateřina Filová – 16/5, Aneta Křepelová – 7, Adéla Čásová – 10/2. Trenér: Jiří Maršík.