„Byl to jeden z těch lehčích titulů. Nastoupil jsem proti dvěma soupeřům a oba zápasy ukončil v prvním kole RSC,“ popsal student Střední školy technické ve Velebudicích, který svou šňůru rozjel v roce 2015. Tentokrát triumfoval ve váze do 52 kilogramů. Nebylo to ale zadarmo.

„Měsíc jsem se s trenérem Romanem Tonkou intenzivně připravoval. Musel jsem také shazovat čtyři kilogramy, ale tréninky byly náročné a hodně mi to dalo. Trenér mi moc pomáhá,“ poukazuje Štěpánek, který kromě pátku sportuje šestkrát týdně. Trenér Tonka ale nemyslí jen na rukavice. Svého borce chystá pestrým drilem, kde je běh, ale i oblíbený fotbálek. Štěpánkův další cíl? Zářijové mistrovství Evropy v Bulharsku. „Tam by se mi také moc líbilo dosáhnout na medaili, ale v zahraničí už to bude o hodně těžší. Soupeři jsou lepší, zkušenější a lépe připravení,“ má jasno dynamický bijec s přesnými pěstmi.

OČIMA TATÍNKA:

„Synovi úspěchy moc přeji. Já u něj působím vlastně v roli jakéhosi servismana. Vozím ho na tréninky, z tréninků, nebo mu pomáhám při závodech, kde ho podporuji. Když shazoval na svou váhu, tak jsem mu zase třeba hlídal jídelníček a v zimě ho vozil autem ze sauny, aby nenastydl, nebo si neuhnal angínu a mohl se věnovat svému sportu. Samozřejmě jsem na něj obrovsky pyšný. Chci také poděkovat vedení města Mostu, které Dominika podporuje.“ František Štěpánek

Mostecká brankářka Dominika Müllnerová.
Klidná síla Müllnerová míří pro titul mostecké legendy. Získá ho?