Dobiášová se v sezóně 2017 zaměřuje hlavně na výsledky na mezinárodním poli, české soutěže jsou součástí tréninkového procesu.

"Tento plán byl zvolen, vzhledem k výkonnosti této přední juniorské hráčky, která pravidelně na českých turnajích získávala medailová umístění, a bylo třeba její hru posunout o krok dále. Na domácích soutěžích tedy startuje v zatížení bez speciální přípravy, ta je věnována vybraným mezinárodním startům," vysvětlil trenér Super Stars Most Lukáš Kroc.

Mezi juniorské soutěže, kde Veronika Dobiášová sbírala cenné zkušenosti, patřily dva turnaje nejvyšší třídy Junior Grand Prix v Holandsku a Německu. Po vybojovaném druhém kole při JPG Yonex Dutch Junior 2017 se v Německu při JGP Yonex German Junior 2017 musela poprat s náročným losem. Soupeřkou druhého kola jí byla hráčka z Chinese Taipei Hsieh Yu Ying. Přestože Dobiášová podala velmi dobrý výkon, za který by se v konfrontaci s evropskými hračkami vůbec nemusela stydět, podlehla po setech 8:21, 6:21.

V Peru potom zúročila získané zkušenosti a dokázala vybojovat bronz mezi ženami. Po návratu ji čekal turnaj Junior International Series v Itálii. Po několika dnech cestování mezi Peru a Itálií byla vidět značná únava. Dobiášová na turnaji byla poprvé nasazená jako číslo jedna. Poprvé to bylo i pro klub Super Stars Most a tak se na výkonu podepsala nejen únava z cestování, ale i tlak z nové situace. Ve smíšené čtyřhře poprvé s Matthewem Abelou (Malta) dokázali prolomit brány prvního kola, když zdolali rumunský pár Maria Alexandra Dutu, Daniel Popescu 21:19, 10:21 a 21:16.

Hned v následujícím kole ale narazili na pozdější vítěze Marion Le Turdu s Maximem Briotem 12:21, 13:21. Druhé kolo bylo pro hráčku specializující se zejména na dvouhru a čtyřhru dobrým výsledkem. Ve své hlavní disciplíně dvouhře potom ve druhém kole porazila mistryni Itálie z roku 2016 Lisu Sagmeister 21:19, 21:14. Ve třetím kole ji čekala Chiara Passeri, další italská šampionka.

I přes značnou únavu Veronika Dobiášová ve třech setech soupeřku udolala 21:17, 16:21 a 21:17. Tři sety sehrála také ve čtvrtfinále s Marion Le Turdu (Francie), ale v tomto utkání již bohužel síly nestačily a po setech 11:21, 21:11 a 13:21 se se soutěží rozloučila. Nyní na Veroniku Dobiášovou čeká turnaj Junior International Series v Řecku a potom několik týdnů tréninkové přípravy, jejíž součástí bude i týden pod vedením čínského trenéra Zhou Junling.

(kro, vev)