„Těšili jsme se v podstatě na kteréhokoli soupeře. Já osobně jsem rád i za rozložení družstev ve skupině, kombinace rumunského, švédského a norského týmu mi přijde dobrá, upřímně jsem si příliš nepřál dostat do skupiny společně Norky a Dánky,“ řekl k losu na klubovém webu trenér Mostu Peter Dávid. Souboje ve skupinách se rozjedou hned začátkem ledna. Dva nejlepší týmy z každé skupiny postoupí.

„Už to, že jsme se dostali mezi tuto evropskou elitu, je pro nás obrovský úspěch. Teď uděláme všechno proto, abychom ukázali, že jsme se mezi ní nedostali náhodou a samozřejmě se popereme o co nejlepší výsledky,“ řekl trenér Dávid.

Jednoho soupeře už mají Andělé „osahaného.“ Před čtyřmi lety dokázali porazit v poháru rumunský tým Zalau HC. Z Rumunska si Mostečanky tehdy přivezly porážku o sedm gólů a doma pak přesně o sedm branek vyhrály a musely rozhodnout sedmičky. Andělé tehdy postoupili. Pro zajímavost přidáváme sestavu tehdejšího mosteckého družstva.

DHK Baník Most – HC Zalau 28:21 (17:7) po sedmimetrových hodech 5:4, postupuje Most

Sestava a branky Mostu: Müllnerová, Bezpalcová - Martinková 8, Beňušková 7, Janoušková 4, Weisenbilderová 4, Růčková 3, Vítková 3, Vysloužilová M. 3, Borovská 1, Dvořáková, Matoušková, Ryšánková, Tomášková, Vaňková, Vysloužilová K.
Nejlepší střelkyně Zalau: Constantinescu 7, Pera 6, Badita 3.
Sedmimetrové hody: 7/7 – 13/10, vyloučení: 2 - 5, rozhodčí: Kiyashko, Kiselev (RUS), diváků: 1250.