„Není to soupeř, kterého jsem si přál. Německá házená je špička, ale na druhou stranu v této fázi poháru už si moc vybírat nemůžete, protože soupeři jsou všichni kvalitní,“ říká trenér Mostu Peter Dávid. Ten si vybavuje i dva roky staré porážky právě s Metzingenem, které vyšouply Anděly z Evropy (viz fotogalerie). V Německu Mostečanky tehdy padly o osm branek, doma pak o čtyři. Byla u toho i místní stálice a ikona brankářka Dominika Müllnerová.

„Vzpomínám si docela dobře na první zápas, který jsme hrály na půdě soupeře a myslím, že v prvním poločase jsme Metzingen docela zaskočily. Dokonce jsme o dva góly vedly. V tom druhém už to ale bylo úplně o něčem jiném. Nakonec jsme prohrály o osm branek, což je docela dost. Domácí zápas si překvapivě pamatuji o dost méně. Myslím ale, že to bylo docela vyrovnané,“ zapátrala v paměti gólmanka Müllnerová, která se v neděli postaví Němkám znovu. Před sebou už ale nebude mít zkušené Szarkovou, Jeřábkovou nebo Borovskou, Dvořákovou a Maňákovou. První dvě už hrají v cizině, Borovská je zraněná, Dvořáková ukončila kariéru a Maňáková čeká miminko. Mostecký tým je o dost mladší a nezkušenější. I tak touží po úspěchu.

Bylo to drama s vítězným koncem pro Most.
Kostelná s Novotnou nastartovaly obrat. Andělé pokořili Slavii

„Uděláme pro to všechno. Chceme jít v poháru dál,“ burcuje mladá pivotka Barbora Tesařová. Další „zelenáč“ se přidává: „Po výhře nad Slavií jsou v nás pozitivní emoce, to nám v neděli může pomoct,“ přemýšlí druhá mostecká brankářka Sabrina Novotná, jinak hrdinka poslední bitvy se Slavií. Má pravdu, otočený výsledek s Pražankami ukazuje, že Most i nepříznivý průběh zápasu nepoloží a má sílu na zvrat.

„Je určitě dobře, že se nám podařilo v domácí soutěži udržet šňůru výher, to si myslím, že nám může psychicky v Evropském poháru hodně pomoci,“ doplnil Dávid. Bude mít v neděli večer mostecký kouč důvod k úsměvu?