Deník se osamostatnil na čele žebříčku novin ve čtenosti s 2 miliony 176 tisíci čtenářů, kteří si svůj list přečtou alespoň jednou za posledních deset dní. Na druhém místě je v tomto srovnání Blesk (1 milion 918 tisíc čtenářů) a třetí MF DNES (1 milion 440 tisíc čtenářů). Další zpravodajská periodika Právo, Lidové noviny a Hospodářské noviny se pohybují mezi 740 až 660 tisíci čtenářů.

Ander Babiš (ANO), Petr Fiala (ODS) a Ivan Bartoš (Piráti)
VIDEO: V debatě Deníku šli Babiš a Bartoš tvrdě do sebe, Fiala byl věcný

„Pořadí prvních tří nejsilnějších hráčů na tuzemském novinovém trhu se už více než rok nemění. Jen se mezi nimi zvětšují rozestupy. To, co nás v Deníku těší, je fakt, že naše noviny ani v době příklonu lidí k internetovému zpravodajství neztrácejí své příznivce. Během posledních dvanácti měsíců se počet těch, kdo z Deníku čerpají důvěryhodné a ověřené informace, prakticky nezměnil, neklesl,“ říká Roman Gallo, šéfredaktor a ředitel redakcí Deníku.

Čtenost Deníku.Čtenost Deníku.Zdroj: DeníkDeník si drží prvenství v počtu čtenářů v deseti ze 14 regionů ČR. Vychází šestkrát týdně, od pondělí do pátku, v 70 různých regionálních vydáních.

V každém okrese České republiky Deník obsahuje lokální část věnovanou místnímu dění či událostem a zprávám z okolí. Podstatná část novin je pak společná pro všechna vydání napříč celou republikou. Jde především o zpravodajství ze světa, články o celostátních událostech, sportu, kultuře, historii.

„Jsme jediné médium, které v tomto rozsahu produkuje a kombinuje zprávy místní, celorepublikové i světové. To platí jak pro naši tištěnou verzi, tak i pro všechny weby Deníku sedm desítek regionálních či centrální www.denik.cz,“ doplňuje Roman Gallo.

Digitální, elektronickou podobu www.deník.cz v měsíci červenci navštívily více než 4 miliony uživatelů. Zpravodajství Deníku tak patří mezi pětici nejpopulárnějších zdrojů informací na českém internetu.