K nehodě došlo pět minut před osmou hodinou ráno. Vlak narazil do osobního vozu na železničním přejezdu za mírnou zatáčkou u výjezdu z Hořetic. Naštěstí jej nevláčel dál, ale odhodil ho stranou. Díky tomu podle odborníků neměl střet horší následky.

„Řidička utrpěla lehká zranění a byla převezena na chirurgii. Nikomu z cestujících ve vlaku se nic nestalo,“ informoval mluvčí záchranné služby Prokop Voleník.

Střet rychlíku jedoucího z Mostu na Plzeň a auta se odehrál na přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací bez závor. Podle informací Deníku prvotní šetření zjistilo, že světelná signalizace fungovala.

Vykolejený vagon u Hřivic
Na Lounsku vykolejil nákladní vlak, lidi vozily autobusy. Škoda jde do milionů

„V důsledku střetnutí vlak vykolejil. Škoda byla prozatím odhadnuta na 20,2 milionu korun,“ řekl Martin Drápal, mluvčí Drážní inspekce, která nehodu vyšetřuje. Škoda na železniční trati je 15 milionů, na vlaku 5 milionů a na autě zhruba 200 tisíc korun.

Inspektoři několik hodin na místě havárii vyšetřovali, osobní vlaky nahradily autobusy. „Provoz na trati byl zastaven. Drážní inspekce dál prošetřuje příčiny a okolnosti nehody,“ dodal Drápal.

Železniční trať je po karambolu poškozená. Zpět na koleje se musel dostat také vlak, který měl dva vozy. Podvozek jednoho z nich při nárazu vykolejil.

Série nehod

V posledních dnech došlo na přejezdech v České republice k sérii nehod aut s vlaky. Na Rakovnicku se v sobotu 13. července srazil na přejezdu se světelnou signalizací vlak s dodávkou. Při karambolu jeden člověk zemřel, zraněno bylo sedm lidí, někteří z nich vážně.

Další vážná havárie se stala o den později u Jaroměře na Královehradecku. V neděli 14. července se tam spěšný vlak střetl s osobním vozem. I tady se nehoda udála na přejezdu zabezpečeném světelnou signalizací. Zahynula při ní čtyřčlenná rodina včetně dvou dětí.

Ilustrační foto
Nezaměstnanost v kraji je na historickém minimu. Firmy zoufale shánějí dělníky

Podle statistik Drážní inspekce se událo v prvním pololetí letošního roku na území Ústeckého kraje 10 střetů na železničních přejezdech. Vloni to bylo 9 událostí. Letos na přejezdech při karambolech zemřeli v kraji dva lidé, loni jeden. Za prvních šest měsíců letošního roku byl při střetech zraněn jeden člověk, loni tři.

V okrese Louny je karambol u Hořetic už třetí vážnější událostí na přejezdech v letošním roce. V závěru dubna se odehrála tragická nehoda na přejezdu u Holedečku na Žatecku. Motorkář se tam srazil s vlakem, svým zraněním podlehl. Na začátku března se na železničním přejezdu mezi Blatnem a Malměřicemi na Podbořansku srazila dodávka s nákladním vlakem. Řidič dodávky vyvázl s lehkým zraněním.

Státní zámek Stekník u Žatce.
Jak na prestižní seznam UNESCO? Žatec doplní nominaci o zámek a chmel