Počet těžce a lehce zraněných je zhruba stejný jako loni. Celkem zemřelo při nehodách na silnicích do konce září 34 osob.

„Údaje o nehodách z informačního systému dopravní policie ještě projdou úpravou, protože některé nehody se mohou z hlediska zdravotních následků přehodnotit. Nelze dopředu vyloučit, že dojde k posunu v počtu zemřelých, protože někdo ze zraněných může zemřít až později v nemocnici. Ale základní trend je zřejmý,“ uvedl preventista z ústeckého BESIPu Jan Pechout.

Tragická nehoda dodávky a nákladního vozu u Počapel
Tragická srážka dodávky a náklaďáku u Travčic. Řidička zemřela

Podle vedoucího krajské dopravní policie Jiřího Ušáka nejvíce úmrtí od začátku roku do konce září stále vykazuje dopravní policie v lounském okresu (8) a na Litoměřicku (7). Většina okresů eviduje 4 až 5 úmrtí, pouze v chomutovském okresu má policie do konce září v evidenci jednu oběť nehody.

„Opět to je nejbezpečnější dálnice D8, která má v našem kraji nejmenší nehodovost pouze se dvěma těžce a sedmi lehce zraněnými,“ uvedl Ušák.

Pechout dodal, že se pomalu blíží počet viníků dopravních nehod pod vlivem alkoholu vyšetřovaných policií k číslu 300. Zatím je ovšem počet přistižených opilců viníků nehod v Ústeckém kraji o něco menší než loni.

Tragická nehoda auta a autobusu u Srbic
Při srážce auta s autobusem zemřel devatenáctiletý řidič